marron.se

VARUKORGEN  |  OM MARRON  |  BEST.VILLKOR

OK!

Nora Chokladskola AB
Nora Chokladskola AB
kundservice@marron.se
070-319 34 64

Nyheter
Choklad, couvertyr
Chokladfärg
Förpackningar
Kakao, non-temp
Lakrits
Pralinformar
Presentkort
Startpaket
Utbildningsmaterial
Verktyg
Överföringsark

Recept

Chocovic

Michel Cluizel

Michel Cluizel

Michel Cluizel

Valrhona

 

  Kakao

Kakao, kakaosmör, non-temp, med mera

Ingen temperering

Non-temp lämpar sig perfekt caféet eller konditoriet om man inte har möjlighet eller tid att temperera. Eftersom den inte innehåller något kakaosmör har den en betydligt mer okänslig stelningsprocess.

 

Istället för blockchoklad

Till dekor av glassdesserter bör non-temp användas då äkta choklad är känslig för kyla. Non-temp lämpar sig även till doppning av kalla bakverk såsom biskvier då riktig choklad bli grå om den stelnar inifrån och ut.

 

Kakaosmör Chocovic 100 gram

Kakaosmör används bland annat för att förtunna choklad till couvertyr - så att den blir flyktigare och mer lättarbetad.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaosmör
Bäst före 2018-04-25 eller senare.

50,-
 PLOCKA 
 

Kakaopulver Plein Arome Cacao Barry 1 kg

Kakaopulver alkaliserat 1 kg.

Läs mer

Ingredienser: kakaopulver. Bäst före 2018-10-31.

145,-
(ord. 175,-)
 PLOCKA 
 

Mörk non-temp, Callebaut 1 kg

Det här är ett ”chokladsubstitut” som används flitigt på konditorier till doppning av kylda och frysta bakverk. Till smaken påminner den till viss del om choklad men då kakaoinnehållet är så lågt får det inte heta choklad. Non-temp och ”block” är samma sak fast non-tempen är mera tunnflytande. Smakmässigt påminner non-tempen om ”chokladöverdraget” som det är på vaniljmjölkglass från glassbilen. Använd non-tempen då du inte har möjlighet eller vill temperera t ex till doppning av chokladbollar för att de ska hålla sig saftigare längre. Non-temp är också ett bra råmaterial till framställning av skulpturer, bonbonjärer mm. Vi förespråkar att riktig choklad ska användas till praliner då det ger en högre smakupplevelse. Smält non-tempen på låg effekt i micron. Den är klar att användas på en gång.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, fullhärdat vegetabiliskt fett (palm, kokosfett), avfettat fettreducerat kakaopulver (18%), vegetabiliskt fett (kokos och/eller palmolja), sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2017-12-15 eller senare.

95,-
TILLF.
SLUT