marron.se

VARUKORGEN  |  OM MARRON  |  BEST.VILLKOR

OK!

Nora Chokladskola AB
Nora Chokladskola AB
kundservice@marron.se
070-319 34 64

Nyheter
Choklad, couvertyr
Chokladfärg
Förpackningar
Kakao, non-temp
Lakrits
Pralinformar
Presentkort
Startpaket
Utbildningsmaterial
Verktyg
Överföringsark

Recept

Chocovic

Michel Cluizel

Michel Cluizel

Michel Cluizel

Valrhona

 

 

Pralinformar i polykarbonat

Pralinformar tillverkade av polykarbonat håller mycket hög kvalitet och är den pralinformmodell som används av professionella chokladtillverkare.
Formarna putsas med bomull eller hushållspapper (eventuellt fuktad med sprit) före varje användning.
Handdiska dem i hett vatten med vanligt diskmedel. Låt dem självtorka på stående kant.
Vid daglig användning kan formarna enbart skrapas av och putsas mellan tillverkningsessionerna för att spara tid.
Om chokladen är rätt tempererad återges glansen från formen på pralinen. Extra högglans kan åstadkommas genom att formarna lackas med smält kakaofett.
Bra inomhustemperatur för gjutning av praliner är 18-22°C. Vid temperaturer över 24°C kan formarna behöva stå i kylen en kort stund innan chokladen hälls i.
En bra gjutningsinstruktion finns längst ned på sidan.
Vi har tillgång till hela Chocolate Worlds sortiment av formar med en leveranstid på ca 7 dagar. Hör av dig om du saknar någon modell så tar vi hem.




Kampanjpris på julformar

 

Gjutform för julgranskulor 80x80 mm

Ger 6 halvor á 40x80 mm. En liten plastinsats till gjutning av fästet för tråden medföljer.

Läs mer

Ett tips att lägga formen upp och ner på ett smörpapper när chokladskalen ska stelna dvs formen ställs ej på distanser. På detta vis flyter chokladen ut lite och bildar en fot. Den underlättar när skalen ska monteras ihop med varandra och foten syns inte från utsidan.

175,-
(ord. 235,-)
TILLF.
SLUT
 

Pralinform no. CW1322

Ger 16 st granar á 10 gram.

150,-
(ord. 215,-)
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1387

Ger 24 praliner á 11 g.

150,-
(ord. 215,-)
TILLF.
SLUT
 

Pralinform no. CW1618

Ger 24 st praliner á 8 gram.

150,-
(ord. 235,-)
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1435

Ger 18 julfigurer uppdelade på 3 olika motiv. 43x32x7 mm.

150,-
(ord. 215,-)
 PLOCKA 



Chocolate World

 

Pralinform no. CW1433

Ger 24 st praliner á 15 gram (Ø29x25 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2295

Ger 32 st praliner á 13 gram (Ø29x21 mm).

235,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2116

Ger 32 praliner á 14 g. D30 mm x H23mm.

235,-
TILLF.
SLUT
 

Pralinform no CW1867

Ger 24 praliner á 9,5 g 25,50x25,50x22,50 mm.

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2207

Ger 40 st praliner á 14 gram (Ø30x19 mm).

235,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1766

Ger 21 st praliner á 12 gram (30x30x25 mm). World Chocolate Masters 2013 collection: Gustaf Mabrouk, Sverige

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1754

Ger 18 st praliner á 10 gram (38x32x23 mm). World Chocolate Masters 2013 collection: Davide Comaschi, Italien.

215,-
TILLF.
SLUT
 

Pralinform no. CW1782

Ger 18 st praliner á 11 gram (45x32x23 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1753

Ger 21 st praliner á 11 gram (27x27x19 mm.

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. PC113

Pavoni. Ger 21 st praliner á 10 gram (28x14 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1630

Ger 24 st praliner á 12 gram(26x26x19 mm). Blanka sidor och matterad översida.

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1676

Ger 32 st praliner á 12 gram (23x23x20 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1673

Ger 16 st praliner á 10 gram- 45,5x25x12,5 mm.

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1258

Ger 32 st halvor (Ø27 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1217

Ger 24 st halvor á 9 gram- Ø30 mm.

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2361

Ger 40 st halvor (Ø27 mm).

235,-
TILLF.
SLUT
 

Pralinform no. CW1617

Ger 25 st praliner á 10 gram (39x17x15 mm). Signerad Ernst Knam.

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1173

Ger 24 st praliner á 13 gram (48x18x20 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1751

Ger 16 praliner á 9 gram (56x23x14 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1611

Ger 8 st chokladkakor á 17 gram (123x22x6 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1769

Ger 4 chokladkakor á 45 g.

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1612

Ger 4 st chokladkakor á 55 gram.

215,-
TILLF.
SLUT
 

Pralinform no. CW1642

Ger 2 chokladkakor á 92 g. 100x100x15 mm.

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1074

Ger 24 st praliner á 16 gram (38x28x18 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1603

Leveranstid 4 dagar. Ger 21 st praliner á 9 gram (29x29x15/12 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1521

Ger 24 st praliner á 10 gram (29x29x18 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1024

Ger 21 st praliner á 15 gram (29x29x18 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1218

Ger 21 st praliner á 15 gram (30x36x19 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1526

Ger 28 st praliner á 9 gram (31x27x17 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1417

Ger 24 st praliner á 11 gram(33x31x15 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2143

Ger 60 st minihjärtan á 2 gram (20x8 mm)

235,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1143

Ger 21 st praliner á 14 gram.

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1535

Ger 24 st praliner á 13,5 gram- Ø28,2x20,8 mm.

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2130

Ger 32 st praliner á 14 gram.

235,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1248

Ger 24 st praliner á 13 gram- 44x21x18 mm.

215,-
 PLOCKA 



Pavoni

 

Pralinform Pavoni PC38

Designad av Antonio Bachour för Pavoni.
Formens storlek 275 x 135 mm
Ger 21 praliner á 10 gr.
44 x 24 x 20 mm.

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC42

Designad av Antonio Bachour för Pavoni.
Formens storlek 275 x 135 mm
Ger 21 praliner á 10 gr.
41 x 24 x 20

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC40

Designad av Antonio Bachour för Pavoni.
Formens storlek 275 x 135 mm
Ger 21 praliner á 10 gr.
33 x 28 x 20

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC45

Designad av Antonio Bachour för Pavoni.
Formens storlek 275 x 135 mm
Ger 21 praliner á 10 gr.
Ø mm 30 x 16

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC46

Designad av Antonio Bachour för Pavoni.
Formens storlek 275 x 135 mm
Ger 21 praliner á 10 gr.
40 x 18 x 16 mm

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC48

Designad av Antonio Bachour för Pavoni.
Formens storlek 275 x 135 mm
Ger 21 praliner á 10 gr.
42 x 21 x 18 mm

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC49

Ny serie av pralinformar designade av Fabrizio Fiorani för Pavoni.
Formens storlek 275 x 135 mm
Ger 21 praliner á 10 gr.
33 × 30 × 15,5 mm

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC51

Ny serie av pralinformar designade av Fabrizio Fiorani för Pavoni.
Formens storlek 275 x 135 mm
Ger 21 praliner á 10 gr
26 × 26 × 16 mm

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC52

Ny serie av pralinformar designade av Fabrizio Fiorani för Pavoni.
Formens storlek 275 x 135 mm
Ger 21 praliner á 10 gr
Ø 28,5 × 16

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC53

Ger 18 praliner á 10 g (25x25x17 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. PC02

Ger 21 praliner á 10 gram (17x37x17 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. PC12

Ger 21 praliner á 10 gram (30x30x18 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. PC15

Ger 21 praliner á 10 gram- 26x23x21 mm.

245,-
 PLOCKA 



Deco Relief

 

Schablon Kugghjul

Diam 55mm 8pcs. Silikonform för choklad- och sockerdekorationer. Tjocklek på den den färdiga dekorationen 1,5 - 2 mm.

130,-
 PLOCKA 
 

Schablon Triangel

102x33mm 10pcs. Silikonform för choklad- och sockerdekorationer. Tjocklek på den den färdiga dekorationen 1,5 - 2 mm.

130,-
 PLOCKA 


Magnetiska pralinformar

En magnetform består av två delar, en plastform och en metallbotten som hålls fast av magneter. Innan gjutning prepareras formen med ett överföringsark eller reliefark. När man gjuter i magnetform är det egentligen bara en sak som skiljer sig från gjutning i en klassisk form. Formen får inte bankas i bordet. Och så gäller det att lägga arket med smörsidan mot chokladen – fast det missar du inte!


 

Magnetisk gjutform Fyrkant

Ger 24 praliner á 9,5 gram. Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.

Läs mer

Handdisk rekommenderas för att magneterna inte ska rosta.

425,-
 PLOCKA 
 

Magnetisk gjutform Oval

Ger 18 praliner á 13 gram. Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.

Läs mer

Handdisk rekommenderas för att magneterna inte ska rosta.

425,-
 PLOCKA 
 

Magnetisk gjutform Rektangel

Ger 18 praliner á 35x25x15 mm. Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.

Läs mer

Handdisk rekommenderas för att magneterna inte ska rosta.

425,-
 PLOCKA 
 

Magnetisk gjutform Hjärta

Ger 18 praliner á 11 gram. Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.

Läs mer

Handdisk rekommenderas för att magneterna inte ska rosta.

425,-
 PLOCKA 
 

Magnetisk gjutform Kakaofrukt

2-delad magnetisk gjutform för framställning av 3-dimensionella kakaofrukter. Mould Dim. 275x30xh.35mm - 6 cocoa beans.

265,-
 PLOCKA 
 

Magnetisk gjutform Hallon

2-delad magnetisk gjutform för framställning av 3-dimensionella chokladhallon. Mould Dim. 275x30xh.35mm - 7 raspberries.

265,-
 PLOCKA 



Instruktioner

 

Instruktion - Gjutning i pralinform

Lär dig gjuta praliner i form. Utförlig steg för steg beskrivning framtagen av pralinör Ingela Svedbro. Denna instruktion finns komprimerad på hemsidan.

40,-
 PLOCKA 
 

Instruktion - Chokladtemperering

Lär dig temperera choklad. Utförlig steg för steg beskrivning framtagen av pralinör Ingela Svedbro.

35,-
 PLOCKA 



Gjutning i pralinform

När en tryffel eller kola doppas i choklad sker förvandlingen till pralin! En pralin består alltid av ett inkråm t ex av nougat och ett hölje av vit, ljus eller mörk choklad. En tumregel är att hårda fyllningar doppas i choklad och mjuka fyllningar gjuts i pralinform. Konsistensen på fyllningen regleras med vätskemängden. När du lärt hur förhållandet ska se ut mellan råvarorna kan du sätta ihop egna recept- smaksatta med t ex favoritlikören eller med bär från egna trädgården.

Det finns både hårda och mjuka pralinformar. Vi tycker att du ska välja en form i hårdplast till praliner och en i mjukplast till marmeladkonfekt, karameller mm.

Välj gärna pralinformar som kan varieras. Då är det inte nödvändigt att ha lika många. En startuppsättning kan bestå av en kupolform, en fyrkant och ett hjärta.



Chokladtemperering steg 1  

Fyll facken med tempererad choklad. Det är viktigt att chokladen är tempererad för annars lossnar inte pralinerna ur formen! Non-temp och blockchoklad har dåliga krympegenskaper, men passar bra till julgodis och till till doppning av bakverk som dammsugare och chokladbiskvier.


Chokladtemperering steg 1  

Skrapa av chokladöverflödet och skaka eller banka formen mot bordskanten för att få bort luftbubblor. Du kan behöva ta i lite- särskilt om chokladen är lite tjockflytande.
Allra helst ska couverture användas till praliner. Den innehåller extra mycket kakaosmör som gör den tunnflytande. Fråga i chokladbutiken om du är osäker. Alla våra chokladsorter på Marron är couverturer.


Chokladtemperering steg 1  

Töm ut chokladen. Chokladen som rinner ut kan återanvändas till botten! Fortsätt att hålla formen upp och ner och skrapa av all överflödig choklad. Låt formen stelna upp och ner, uppallad på t ex marmorplattor.


Chokladtemperering steg 1  

Skrapa bort all choklad som är ovanpå och runt formen. Vi använder sådana här metallskrapor. "De kan man ju köpa i byggaffären billigt", resonerar många. Gör inte det. De rostar!
Fyll chokladskalen med fyllning till ungefär 75%. Om man är ovan med att spritsa kan det bli toppar. Platta isåfall till dem med en tesked.
Avsluta med att locka formen med tempererad choklad. Sedan är det bara att vänta undertiden pralinerna krymper i kylskåpet. Det tar ungefär 20 minuter. Om du har lyckats med tempereringen blir de blanka och fina. Men ha tålamod! Ofta krävs det både ett par kurser och en massa träning för att bli en duktig pralinör.