marron.se

VARUKORGEN  |  OM MARRON  |  BEST.VILLKOR

OK!

Nora Chokladskola AB
Nora Chokladskola AB
kundservice@marron.se
070-319 34 64

Nyheter
Choklad, couvertyr
Chokladfärg
Förpackningar
Kakao, non-temp
Lakrits
Pralinformar
Presentkort
Startpaket
Utbildningsmaterial
Verktyg
Överföringsark

Recept

Chocovic

Michel Cluizel

Michel Cluizel

Michel Cluizel

Valrhona

 

 
 

Silipatduk med cirklar 400x300 mm

Perfekt till tablering av fondant eller som underlag vid arbete med modelleringschoklad och marsipan.

155,-
(ord. 195,-)
 PLOCKA 
 

Sticktermometer

Bra termometer för chokladtemperering. Mätintervall: –50°C till +150°C.

205,-
 PLOCKA 
 

Metallskrapa 180 mm med böjligt stålblad

Bästa verktyget till lockning av formar.

185,-
TILLF.
SLUT
 

Metallskrapa 200 mm

Verktyg till tablering och avskrapning av pralinformar.

130,-
TILLF.
SLUT
 

Metallskrapa 150 mm

Verktyg till tablering och avskrapning av pralinformar.

109,-
TILLF.
SLUT
 

Palett 250 mm

Rostfri, med styvt blad. Handtag i plast. Färg: orange.

130,-
 PLOCKA 
 

Palett 180 mm

Rostfri, med styvt blad. Handtag i plast. Färg: orange.

109,-
 PLOCKA 
 

Palett 300 mm

310,-
 PLOCKA 
 

Stålram 210 x 210 x 40 mm

Rostfri stålram till gjutning av tryffel och kola.

265,-
 PLOCKA 
 

Engångsspritspåsar kee-seal 530 mm (100-pack)

Svensktillverkad
Uppfyller HACCAP och EU-standarder
Steril insida
Dubbla svetsfogar för maximal styrka
Planomått 530 x 280 mm

395,-
 PLOCKA 
 

Engångsspritspåsar kee-seal 530 mm (10-pack)

55,-
 PLOCKA 
 

Engångsspritspåsar för pikering kee-seal 300 mm (100-pack)

Svensktillverkad
Uppfyller HACCAP och EU-standarder
Steril insida
Dubbla svetsfogar för maximal styrka
Planomått 300 x 160 mm

365,-
 PLOCKA 
 

Engångsspritspåsar för pikering kee-seal 300 mm (10-pack)

45,-
 PLOCKA 

Tyll, rund 15 mm
 

Runda tyllar

Spritsmunstycken i rostfritt stål för spritsning av grädde, ganache med mera. Millimetermåttet avser mynningens diameter.

 

Tyll 2 mm- 24 mm

Välj mellan följande storlekar: 4, 12 mm, 14 mm, 16 mm, 18 mm, 20 mm, 22 mm, 24 mm. Ange i meddelandefältet i kassan vilken/ vilka storlekar som önskas. Enhetspris 35 kr/st.

35,-
 PLOCKA 

Tyll, rund 15 mm
 

Stjärntyllar

Spritsmunstycken i rostfritt stål för spritsning av grädde, ganache med mera. Millimetermåttet avser mynningens diameter.

 

Tyll stjärna 2-18 mm

Välj mellan följande storlekar: 2 mm, 6 mm, 7 mm, 8 mm, 11 mm, 12 mm, 14 mm eller 18 mm. Ange i meddelandefältet i kassan vilken/ vilka storlekar som önskas. Enhetspris 35 kr/st.

35,-
 PLOCKA 
 

Bomullshandskar storlek Large

De här vantarna är tänjbara och passar de flesta handstorlekar. Krymper något i tvätt.

39,-
 PLOCKA 
 

Silpatduk Matfer 300 x 400 mm

Livsmedelsklassad bakduk av förstärkt silikonbaserad vävd duk. Kan användas i temperaturspannet -40 till + 280 C och garanterar en non-stick funktion oavsett bakverk. Duken behöver aldrig smörjas och rengörs enkelt med en svamp. Tillverkad i Frankrike av Matfer.

195,-
 PLOCKA 
 

Skrapkort

Skrapkort i plast.

15,-
 PLOCKA 
 

Gjutform i silikon 390x390 mm. Höjd 10 mm

Kan användas som tableringsunderlag (istället för stenskiva), till gjutning av kola, ganacher, karamell mm. Vid tablering på underlaget använd plastkort och ej metallskrapa. Tål temperaturer från -40° C till + 240°C

375,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel A-2

Professionell doppgaffel.
Storlek: B22xB17 mm.

50,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel A-4

Professionell doppgaffel.
Storlek: B12xH12 mm.

35,-
(ord. 50,-)
 PLOCKA 
 

Doppgaffel A-5

Professionell doppgaffel.
Storlek: B23xH12 mm.

25,-
(ord. 50,-)
 PLOCKA 
 

Doppgaffel A-6

Professionell doppgaffel.
Storlek: B15xH25 mm.

25,-
(ord. 50,-)
 PLOCKA 
 

Doppgaffel A-7

Professionell doppgaffel.
Storlek: B28xH47 mm.

50,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel A-8

Professionell doppgaffel.
Storlek: B33xH22 mm.

35,-
(ord. 50,-)
 PLOCKA 
 

Doppgaffel A-9

Professionell doppgaffel.
Storlek: B24xH24 mm.

50,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel A-10

Professionell doppgaffel.
Storlek: B32xH22 mm.

35,-
(ord. 50,-)
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-1

Professionell doppgaffel.
Storlek: B20xH20 mm.

35,-
(ord. 50,-)
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-2

Professionell doppgaffel.
Storlek: B15xH15 mm.

50,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-3

Professionell doppgaffel.
Storlek: B20xH20 mm.

50,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-6

Professionell doppgaffel.
Storlek: B17xH17 mm.

50,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-8

Professionell doppgaffel.
Storlek: B22xH22 mm.

50,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-9

Professionell doppgaffel.
Storlek: B17xH29 mm.

50,-
 PLOCKA 


Liten doppningsskola

Bra att veta

– En tumregel är att mjuka pralinfyllningar gjuts i chokladskal (läs pralinform) och hårda fyllningar doppas i tempererad choklad.

– Fyllning som gjuts i chokladskal ska max vara 29 C för att chokladskalet ska bibehålla sin glans och krympa och lossna ur formen.

– Fyllning som ska doppas måste vara rumstempererad eller något varmare. En kyld produkt som doppas i choklad stelnar från fel håll och resultatet blir grått och oaptitligt. Ska kylda produkter doppas rekommenderas därför chokladsubstitutet non-temp.

– Chokladkonditorn använder en doppgaffel med horn (pinnar) till bitar med plan botten och en rund doppgaffel till kulor. Till lite större bitar finns specialgafflar och den spiralformade modellen är en bra doppgaffel för nybörjare.

Gör så här

Lägg doppämnet, till exempel en tryffelkula på doppgaffeln (spetsa den inte). Doppa ner gaffeln i chokladen så hela doppämnet täcks med choklad.

Doppa sedan gaffeln snabbt mot ytan för att den överflödiga chokladen på undersidan av pralinen ska sugas ner i bunken igen.

Skrapa eventuellt av pralinen mot en ståltråd uppspänd över bunken eller mot bunkens kant.

Lägg de första doppade pralinerna längst upp till höger på smörpapperet och sedan i rader närmare och närmare bunken.

Choklad som flutit ut runt pralinen kallas för fot och ser tråkigt ut. Knuffa pralinen till en ren ya på papperet om fötter bildas.

Dekorera med kryddor/ bladguld/ doppgaffelavtryck medan chokladen är flytande och gör präglingar när chokladen stelnat och är läderhård.

Tryffelkulor måste ofta doppas flera gånger för att skalet ska bli tätt. För att åstadkomma taggiga praliner- låt chokladen tjockna i bunken och rulla sedan i handen eller på ett galler.

Lycka till!
Ingela Svedbro
Nora Chokladskola AB