marron.se

VARUKORGEN  |  OM MARRON  |  BEST.VILLKOR

OK!

Nora Chokladskola AB
Nora Chokladskola AB
order@marron.se  |  0587-47 47 40

NORMAL LEVERANSTID 1–2 DAGAR   |   ENHETSFRAKT 59,–   |   FRI FRAKT FRÅN 1500,–

Nyheter
Prisnedsatt
Choklad, couvertyr
Chokladfärg
Överföringsark
Lakrits
Övriga råvaror
Pralinformar
Förpackningar
Verktyg
Made in Sweden  
Startutrustning
Recept
Hållbarhet
Livsmedelssäkerhet
Boken
Presentkort



Cacao Barry

Callebaut

Chocovic

Chocovic






 

 

Alla hjärtans dag 2022

 

Pralinform no. CW1526

Ger 28 st praliner á 9 gram (31x27x17 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1218

Ger 21 st praliner á 15 gram (30x36x19 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1417

Ger 24 st praliner á 11 gram(33x31x15 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2143

Ger 60 st minihjärtan á 2 gram (20x8 mm)

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1913

Ger 21 praliner á 13 g (36x29,5x19 mm)

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1914

Ger 21 halvor á 6,5 g (34x28,5x12 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Magnetisk gjutform 1000L13

Chocolate World. Ger 18 praliner á 11 gram (30x32x15 mm). Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.

Läs mer

Handdisk rekommenderas för att magneterna inte ska rosta.

525,-
TILLF.
SLUT
 

Överföringsark Hearts of love 2-pack

FRI FRÅN E171.
IBC Belgium. 2 extra stora ark á 300x400 mm. Transparent bakgrund. Räcker till sex gjutningar.

Läs mer

Innehållsförteckning:
E172, socker, emulgeringsmedel: sojalecitin.
Bäst före 2024-01-31 eller senare.

49,-
(ord. 65,-)
 PLOCKA 
 

Pralinask Sweets to my sweet 10-pack

140 x 140 x 30 mm
12-16 bitar
Livsmedelsgodkänd Algro Design 300 gram kartong. Tillverkad i Sverige. I priset ingår lock och botten. Levereras plano.

110,-
(ord. 149,-)
 PLOCKA 


 

Jordgubb och balsamico

Jordgubbsgelé

130 g jordgubbsjuice/ puré
eller 250 g frysta jordgubbar
20 g limesaft
76 g strösocker
3 g agar agar


Hoppa över detta steg om du redan har jordgubbspuré/juice. Koka 250 g jordgubbar med 50 g vatten.

Sila och väg upp 130 g jordgubbsjuice i en liten kastrull. Tillsätt 20 g limesaft.

Blanda 76 g socker med 3 g agar agar och rör ned i kastrullen. Värm till 90-95°C under ständig omrörning. Sjud sedan i 3 minuter. Koka ej.

Häll ut i stålram 180x180 mm att stelna.

Stansa ut cirklar med upp och nedvänd tyll (spritsmunstycke) när gelén är fast.

 

Chokladskal

Pralinform: 1 x CW2295

Callebaut Strawberry 500 g

 

Målning
1 tsk kakaosmör
1/4 blomma ”IBC Power Flowers Natural red 5 g”
3/4 blomma ”IBC Power Flowers Yellow 5 g”
1 krm bronsfärg
 
Smält kakaosmör och väg upp 1 tsk i ett litet glas. Blanda med färgen och värm till 40°C. Kyl till 30°C i ett kallt vattenbad. Spraymåla tunt med guldfärg i varje fack. Låt torka och gjut sedan chokladskal.  

 

Balsamicoganache

45 g grädde
22 g glykos
12 g invertsocker

90 g Carma Bourbon
12 g kakaosmör
22 g smör, rumstempererat
22 g balsamvinäger

 

Värm grädden med sockret till minst 70°C – koka ej. Blanda i övriga ingredienser och värm på låg värme under ständig omrörning. Ta från plattan när ca 10–20% är osmält. Vispa till en slät ganache. Kyl i kallt vattenbad till 27–29°C.

 

Montering

Spritsa först ett par skal på prov med ganache så att ganache- och gelémängden lirar. Ganachen ska först i, därefter kommer gelén och sist bottnar i tempererad jordgubbschoklad.

 

Pralinform no. CW2295

Ger 32 st praliner á 13 gram (Ø29x21 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Stålram Martellato 180x180x40 mm

135,-
 PLOCKA 
 

Callebaut Strawberry 30% 500 g

Åter i lager 2022-05-30.
Rosafärgad couvertyrchoklad med jordgubbssmak. Pellets.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör (min 30%), skummjölkpulver, soljalecitin, arom, färg E120, vaniljarom.
Bäst före 2023-01-01 eller senare.

115,-
TILLF.
SLUT
 

Carma Dark Bourbon 50% 700 g

Åter i lager! Dark Bourbon 50% är en mörk välbalanserad couvertyr med tydliga toner av bourbon-vanilj.
Dark Bourbon har bra viskositet för skalgjutning.
Naturligt skydd mot fat bloom tack vare tillsatt mjölkfett.
Certifiering:
UTZ

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaomassa, kakaosmör, mjölkfett, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturligt vaniljpulver.
UTZ-ingredienser: kakao.
Anmärkning: kakao-, mjölk- och fettinnehåll avser lägsta kakao och mjölk resp. genomsnittligt fettinnehåll.
Bäst före 2024-01-21 eller senare.

195,-
 PLOCKA 
 

IBC Power Flowers Natural red 5 g

Naturligt färgämne från extrakt av rädisa, äpple och svartvinbär på bärare av kakaosmör.
Azo-fri.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaosmör, extrakt av rädisa, äpple och svartvinbär.
Kan innehålla spår av mjölk, nötter, soja.
Bäst före 2022-12-21 eller senare.

39,-
(ord. 45,-)
 PLOCKA 
 

IBC Power Flowers Classic yellow 5 g

Classic Yellow är en klargul chokladfärg.
Färgämnet kurkumin (E100) extraheras ur gurkmejaroten.
Azo-fri.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaosmör, E100 (Kurkumin)
Kan innehålla spår av mjölk, nötter, soja.
Bäst före 2022-10-11 eller senare.

39,-
(ord. 45,-)
 PLOCKA 
 

Glykos 1 kg

Glykossirap för konfektyrer och desserter. Förhindrar kristallisering. Tillverkad i Frankrike.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Glykossirap, konserveringsmedel: natriumvätesulfit.
Bäst före 2022-11-04 eller senare.

75,-
(ord. 95,-)
 PLOCKA 
 

Invertsocker Trimoline 2 kg

Invertsocker används primärt för att förlänga hållbarheten hos en ganache genom att binda dess fria vatten. Motverkar också uttorkning och är antikristalliserande.

Läs mer

Tillverkas genom spjälkning (invertering) av sackaros till lika delar glukos och fruktos. Vattenhalt c:a 18%.

Innehållsförteckning:
Kristalliserad invertsockersirap 82%, vatten 18%.
Bäst före 2022-09-08 eller senare.

125,-
(ord. 150,-)
TILLF.
SLUT