Välj rätt viskositet
Viskositeten anger hur trögflytande än vätska är. Ju högre viskositet desto mer trögflytande. På många chokladförpackningar är viskositeten angiven i droppar. Sorter med 2–3 droppar passar till ganache, mousser och gjutning av skulpturer och större alster i choklad. Istället för att gjuta lager på lager får man rätt tjocklek från början.
En del chokladmakare använder sorter med 3 droppar till pralinskal. Men då chokladen är trögflytande måste man jobba fort! Är du nybörjare rekommenderar vi att förtunna med kakaosmör.
Sorter med 4–5 droppar är optimala till gjutning av pralinskal. Ska chokladen användas i chokladfontän är också 5 droppar perfekt.
Läs mer om viskositet här
|
|
Kakaosmör Callebaut 100 g
Deodoriserat kakaosmör i pelletsform för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör Bäst före 2023-10-26 eller senare.
|
|
|
|
Kakaosmör Callebaut 400 g
Deodoriserat kakaosmör i pelletsform för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör Bäst före 2023-10-26 eller senare.
|
|
Fler förpackningsstorlekar med kakaosmör finns här.
|
|
Callebaut 2815 57,9% 2,5 kg
Callebaut 2815 är en mycket bra allround-choklad. Den har en välbalanserad kakaosmak och lämpar sig till både doppning, gjutning och ganache. I kursköket förtunnar vi 2815 med 50 gram kakaosmör per kilo choklad. Då kan flera formar gjutas samma batch och risken för bubblor i formarna minskar. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2024-01-31 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 811 54,5% 2,5 kg
Mörk couvertyrchoklad i droppform. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker (43%), kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2023-04-01 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 811 54,5% 1 kg
Mörk couvertyrchoklad i droppform. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker (43%), kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2024-02-01 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 811 54,5% 400 g
Mörk couvertyrchoklad i droppform. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker (43%), kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2023-09-14 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Power 80 80% 2,5 kg
Kraftfull mörk couvertyr med rik kakaosmak och rostade toner. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker, fettreducerat kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2023-04-18 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut NXT Dark 55,7% 500 g
100% växtbaserad mörk, vegansk couvertyr. Receptet är baserat på den klassiska Callebaut 811. De väsentliga skillnaderna är att NXT Dark inte innehåller några spår av mejeriprodukter (gäller endast 10 kg) och solroslecitin istället för sojalecitin som emulgeringsmedel.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: solroslecitin, naturlig vaniljarom. Kan pga ompaketering innehålla spår av mjölk, nötter, gluten och soja. Bäst före: 2023-07-25 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut NXT M_LK 42,3% 500 g
NXT M_LK 42,3% är en 100% växtbaserad ljus, vegansk couvertyr. Smaken ligger nära en klassisk mjölkchoklad. Detta tack vare inblandning av den nötliknande och fiberrika knölen chufa (16,5%). Konsistensen är krämig och fyllig. Couvertyren är dessutom lätt att göra emulsioner på.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, kakaomassa, chufapulver (16,5%), resistent dextrin, emulgeringsmedel: solroslecitin, naturliga aromer. Kan pga ompaketering innehålla spår av mjölk, nötter, gluten och soja. Bäst före 2023-07-04 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Malchoc Dark 53,9% 1 kg
Sockerfri mörk choklad i pelletsform.
Viskositet

Läs mer Bäst före 2023-11-20.
|
|
|
|
Callebaut Power 41 40,7% 2,5 kg
Ljus couvertyr med intensitet som närmar sig en mörk, men som också har krämiga, karamelliga toner. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaomassa, kakaosmör, helmjölkspulver, skummjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2023-07-06 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 823 33,6% 2,5 kg
Ljus couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (42%), kakaosmör (24%), helmjölkspulver, kakaomassa (11%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2023-01-13 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 823 33,6% 1 kg
Ljus couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (42%), kakaosmör, helmjölkspulver (22,5%), kakaomassa (11%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2023-07-07 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Malchoc Milk 34,1% 1 kg
Sockerfri ljus choklad i pelletsform.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Sötningsmedel: maltitol, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2023-05-26. Överdriven konsumtion kan ha laxerande verkan.
|
|
|
|
Callebaut W2 28% 2,5 kg
Vit couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (46,5%), kakaosmör (29,5%), helmjölkspulver (23,5%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2023-07-15 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut W2 28% 1 kg
Vit couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (46,5%), kakaosmör, helmjölkspulver (23,5%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2023-05-28 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut W2 28% 400 g
Vit couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (46,5%), kakaosmör, helmjölkspulver (23,5%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2023-02-01 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 3W2 31,4% 10 kg
Bra vit couvertyr för gjutning av skal och doppning. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning:socker, kakaosmör, helmjölkpulver, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2022-12-13 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 3W2 31,4% 1 kg
Bra vit couvertyr för gjutning av skal och doppning. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning:socker, kakaosmör, helmjölkpulver, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2023-05-25 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Velvet 32% 2,5 kg
Velvet är en len, fyllig och krämig men samtidigt fräsch vit couvertyr. Något mindre söt än klassikern W2. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2023-11-02 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut White bio fairtrade 32,6% 1 kg
Ekologisk och Fairtradecertifierad vit couvertyr. Välbalanserad och framträdande toner av mjölk och karamell.
Viskositet

Läs mer Ingredienser: Socker (eko), kakaosmör (eko), fullmjölkpulver (eko). FLO/ Fair-tradeprodukt. Bäst före 2022-11-25 eller senare.
|
165,- (ord. 195,-)
TILLF. SLUT
|
|
|
Callebaut Arriba 39% 2,5 kg
Callebaut Arriba är en ljus choklad med mycket kropp och rostade, krämiga och karamelliga toner och med inslag av fruktiga dito.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör (39,1% fett inkl mjölkfett), helmjölkspulver (25,5%), kakaomassa Ecuador, skummjölkpulver,emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2023-04-09 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Satongo 72,2% 2,5 kg
Satongo är en extra mörk choklad som tillverkas av en blandning av de Sao Thomé, Thanzania och Ghana. Kakaosmaken är påtaglig och toppas av toner av röda bär.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk. Bäst före 2023-07-03 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Madagascar 67,4% 2,5 kg
Mörk couvertyrchoklad baserad på en blandning av forastero, trinitario och criollo. Smakprofil: toner av blåbär, lakrits och kaffe.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa Madagascar, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk. Bäst före 2023-12-18 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Gold 30,4% 2,5 kg
Åter i lager!Callebaut Gold har rika toner av toffee, smör, grädde och salt.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör, socker, helmjölkspulver,mjölksocker,vasslepulver (mjölk), skummjölkpulver, brynt socker (2%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, salt. Bäst före 2023-09-19 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Gold 30,4% 400 g
Callebaut Gold har rika toner av toffee, smör, grädde och salt.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör, socker, helmjölkspulver,mjölksocker,vasslepulver (mjölk), skummjölkpulver, brynt socker (2%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, salt. Bäst före 2022-11-10 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Ruby RB1 33,6% 400 g
Observera: kakaohalten skiljer sig från Ruby 2,5 kg. Ruby RB1 är naturligt rosa tack vare att bönorna ej jäses. Smakprofilen är tydligt fruktig och syrlig med inslag av röda bär. Ruby ger dig nya utmaningar när det kommer till smakkombinationer – men samtidigt är belöningen stor när du lyckas.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, skummjölkpulver, helmjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av nötter. Bäst före 2023-02-23 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Cappuccino 30,8% 2,5 kg
Blandning av vit och ljus choklad som conchats med kaffe.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, kaffe (2%), emulgeringsmedel: sojalecitin, snabbkaffe, naturlig vaniljarom Bäst före 2023-07-26 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Cappuccino 30,8% 500 g
Blandning av vit och ljus choklad som conchats med kaffe.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, kaffe (2%), emulgeringsmedel: sojalecitin, snabbkaffe, naturlig vaniljarom Bäst före 2023-05-27 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Orange 29% 500 g
Orangefärgad vit couvertyr med smak av apelsin.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör (minimum 29%), skummjölkpulver, sojalecitin (emulgator), naturlig apelsinarom, färgämne 160E, naturlig vaniljarom. Bäst före 2023-02-12 eller senare.
|
85,- (ord. 110,-)
TILLF. SLUT
|
|
|
Callebaut Strawberry 30% 2,5 kg
Åter i lager 2022-07-22. Rosafärgad couvertyrchoklad med jordgubbssmak. Pellets.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör (min 30%), skummjölkpulver, soljalecitin, arom, färg E120, vaniljarom. Bäst före 2023-01-01 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Strawberry 30% 500 g
Rosafärgad couvertyrchoklad med jordgubbssmak. Pellets.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör (min 30%), skummjölkpulver, soljalecitin, arom, färg E120, vaniljarom. Bäst före 2023-01-01 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Lemon 27,5% 2,5 kg
Grönfärgad vit choklad med citronsmak. Pellets.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör (27,5%), helmjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig citronarom, färgämne: E132, E100, naturligt vaniljpulver.
|
|
|
|
Callebaut Lemon 27,5% 500 g
Grönfärgad vit choklad med citronsmak. Pellets.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör (27,5%), helmjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig citronarom, färgämne: E132, E100, naturligt vaniljpulver.
|
|
|
|
Tryffelskal vita Callebaut 504 st
Runda pralinskal/tryffelkapslar 2,6 g 25 mm. Förpackningen innehåller 8 kartor á 63 st.
Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, emuleringsmedel: sojalecitin. Bäst före 2023-01-22 eller senare.
|
|
|
|
Lockningsstencil för tryffelskal
Stencil från IBC Belgium som avsevärt förenklar lockningen av tryffelskal.
|
|
|
|
Callebaut Cocoa nibs 800 g
Rostade kakaonibs.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaonibs Bäst före 2023-10-20 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Hazelnut Bresilienne 1 kg
Hackade och karamelliserade hasselnötter. Kan närmast beskrivas som toppingen på GB:s glassklassiker 88:an.
Läs mer Innehållsförteckning: Socker (63%), hasselnötter (37%). Kan innehålla andra nötter och mjölk. Bäst före 2022-12-22 eller senare.
|
|
|
|
Mona Lisa White Chocolate Crispearls 800 g
Prissänkt pga något kort datum. Cerealier med överdrag av vit choklad.
Läs mer Ska den användas i en pralin, håll den i så fall åtskild från ganache m.h.a. en fuktspärr eller använd en helt fuktfri fyllning som exempelvis en nötmassa. I annat fall kan kexkärnan lösa upp sig.
Innehållsförteckning: Vit choklad 84,0% (socker, kakaosmör, helmjölkspulver, vasslepulver (mjölk), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom), chipsen sädesslag (vetemjöl, socker, vetemaltmjöl, stärkelse (vete), sötningsmedel: E500ii, salt, kakaosmör, naturlig vaniljarom), stärkelsesirap, socker, ytbehandlingsmedel:E414. Cocoa Horizons Foundation: Kakaoingredienser. Bäst före:2022-07-12 eller senare.
|
|
|
|
Mona Lisa Flakes L (2,7-6,5 mm) mörk 38,4% 1 kg
Chokladflakes med oregelbunden form, perfekta att toppa på praliner, desserter och glass.
Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaomassa, fettreducerat kakaopulver, mjölkfett, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2024-03-01 eller senare.
|
|
|
|
Mona Lisa Flakes S (1,5-2,7 mm) mörk 38,4% 1 kg
Chokladflakes med oregelbunden form, perfekta att toppa på praliner, desserter och glass.
Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaomassa, fettreducerat kakaopulver, mjölkfett, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2024-03-09 eller senare.
|
|
|