Tips till förstagångsköpare
– Vill du air-brusha ska du satsa på praliner som har mjuka former. Formar med grunda fack (låga praliner) går snabbare att sprutmåla än formar med djupa fack.
– Kupolformar är lätta att gjuta i, kan varieras med olika dekorationstekniker och är smidiga att putsa och rengöra.
– Figurformar är perfekta om du inte vill måla i formarna.
– Praliner med fasettytor får extra hög glans.
Klicka här för användningstips, specialbeställningar mm.
Chocolate World
|
|
Pralinform no. CW1952
Ger 21 praliner á 8 g (31x31x16 mm)
|
|
|
|
Chokladform no. CW2459 Wind (Seb Pettersson)
Ger 4 st chokladkakor á 82,5 g (150x56,5x15 mm).
|
|
|
|
Chokladform no. CW2460 Earth (Seb Pettersson)
Ger 4 st chokladkakor á 84 g (150x56,5x13,5 mm).
|
|
|
|
Chokladform no. CW2461 Air (Seb Pettersson)
Ger 4 st chokladkakor á 83,5 g (150x56,5x11 mm).
|
|
|
|
Chokladform no. CW2462 Fire (Seb Pettersson)
Ger 4 st chokladkakor á 83 g (150x56,5x10 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW12038 Pralin Calisson (Martin Diez)
Ger 24 praliner á 7,6 g (42,5x17x15 mm).
|
|
|
|
Chokladform no. CW12040
Ger 24 st praliner á 8,5 g (36,5x20,5x18,5 mm).
|
|
|
|
Chokladform no. CW12032 The Uni (Dutch Pastry Team)
Ger 21 st praliner á 10,5 g (30x17 mm). Signaturform ”Dutch Pastry team”.
|
|
|
|
Pralinform no. CW12024
Ger 24 st praliner á 8,5 g (30x15 mm). Som CW1909 fast lite större.
|
|
|
|
Pralinform no. CW2458
Ger 28 st praliner á 12,5 gram (35x15,5 mm). OBS: ej en halvsfär.
|
|
|
|
Chokladform no. CW1910
Ger 6 st ägghalvor 86,5x56x30 mm. En ägghalva rymmer 4-5 praliner á 10 g. Ett ihåligt äggskal (lock och botten) vägde vid testgjutning 80 g.
|
|
|
|
Pralinform no. CW1258
Ger 32 st halvor á 6 g (Ø27 mm).
|
|
|
|
Chokladform no. CW2251
För gjutning av Hot chocolate bombs. Ger 12 halvsfärer á Ø 50 mm.
|
|
|
|
Chokladform no. CW2252
För gjutning av Hot chocolate bombs. Ger 8 halvsfärer á Ø 59 mm.
|
|
|
|
Chokladform no. CW2253
För gjutning av Hot chocolate bombs. Ger 6 halvsfärer á Ø 70 mm.
|
|
|
|
Chokladform no. CW2254
Ger 6 halvsfärer á Ø 80 mm.
|
|
|
|
Pralinform no. CW1603
Ger 21 st praliner á 9 gram (29x29x15/12 mm). Monteras med fördel samman med CW1604.
|
|
|
|
Pralinform no. CW1926 The juicer (Dutch Pastry Team)
Ger 21 praliner á 12 g D30,5 x H24 mm.
|
|
|
|
Pralinform no. CW12027 The taster - Lana Orlova Bauer
Ger 21 st praliner á 13,5 gram (34,4x29,5x17 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CW1923
Ger 24 praliner (26,5x22 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1924
Ger 21 praliner á 9,5 g (31x31x26,5 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CW1766
Ger 21 st praliner á 12 gram (30x30x25 mm). World Chocolate Masters 2013 collection: Gustaf Mabrouk, Sverige
|
|
|
|
Pralinform no. CW1903
Ger 21 st halvor (45,50x28x14 mm). New collection 2018: "Belle Epoque".
|
|
|
|
Pralinform no. CW1921
Ger 21 praliner á 10,5 g (36,5x27,5x16,5 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CW1754
Ger 18 st praliner á 10 gram (38x32x23 mm). World Chocolate Masters 2013 collection: Davide Comaschi, Italien.
|
|
|
|
Pralinform no. CW1782
Ger 18 st praliner á 11 gram (45x32x23 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1753
Ger 21 st praliner á 11 gram (27x27x19 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1749
Ger 21 st praliner á 12 gram (28x28x17 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CW1602
Ger 21 st praliner á 12 gram (27x27x18 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1630
Ger 24 st praliner á 12 gram (26x26x19 mm). Blanka sidor och matterad översida.
|
|
|
|
Pralinform no. CW1676
Ger 32 st praliner á 12 gram (23x23x20 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1673
Ger 16 st praliner á 10 gram (45,5x25x12,5 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1217
Ger 24 st halvor á 9 gram (Ø30 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW2361
Ger 40 st halvor (Ø27 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1909
Ger 24 halvor á 5 g (25x25x12,5 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CW1433
Ger 24 st praliner á 15 gram (Ø29x25 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW2295
Ger 32 st praliner á 13 gram (Ø29x21 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW2116
Ger 32 praliner á 14 g (D30 mm x H23mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW2207
Ger 40 st praliner á 14 gram (Ø30x19 mm).
Notera att denna, till skillnad från övriga kupolformar, har en plan avsats på ovansidan.
|
|
Viktig information om hårstreck
Tillverkning av pralinformar är en känslig process vilket gör att smådefekter kan förekomma. Märken som syns är många gånger inne i plasten vilken inte påverkar utseendet på de gjutna pralinerna. Men tunna linjer kan också förekomma på ytan – så kallade hårstreck. Dessa är tunna linjer som börjar på formens ”lockningssida” och vandrar upp en bit i facket. Fenomenet drabbar kupolformar i högre utsträckning än andra formar. Hårstrecken, som kan förekomma i 5-6 fack per form, är nätt och jämnt skönjbara på den färdiga pralinen och inte iögonfallande för slutkonsumenten.
Chocolate World kan tyvärr inte garantera att formarna man producerar är helt fria från hårstreck.
En förmildrande omständighet är väl om inte annat att även kocken också ska ha något att provsmaka ...
|
|
Pralinform no. CW1914
Ger 21 halvor á 6,5 g (34x28,5x12 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1913
Ger 21 praliner á 13 g (36x29,5x19 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CW1218
Ger 21 st praliner á 15 gram (30x36x19 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1526
Ger 28 st praliner á 9 gram (31x27x17 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1417
Ger 24 st praliner á 11 gram(33x31x15 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW2143
Ger 60 st minihjärtan á 2 gram (20x8 mm)
|
|
|
|
Chokladform no. CW2254
Ger 6 halvsfärer á Ø 80 mm.
|
|
|
|
Pralinform no. CW1617
Ger 25 st praliner á 10 gram (39x17x15 mm). Signerad Ernst Knam.
|
|
|
|
Pralinform no. CW1930
Ger 24 praliner á 9,5 g (36x20x15 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CW1173
Ger 24 st praliner á 13 gram (48x18x20 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW2110
Ger 3 st chokladkakor á 80 gram (156x77x8 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1521
Ger 24 st praliner á 10 gram (28x28x18 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1535
Ger 24 st praliner á 13,5 gram- Ø28,2x20,8 mm.
|
|
|
|
Pralinform no. CW1094
Ger 24 st praliner á 15 gram.
|
|
|
|
Pralinform no. CW2171
Ger 32 praliner á 15 g L31 mm x H22 mm. Samma modell som CW1094.
|
|
|
|
Pralinform no. CW2169
Ger 40 st praliner á 13 gram (28x28x24 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW2371
Ger 36 st praliner á 7 gram.
|
|
|
|
Pralinform no. CW1585
Ger 24 st praliner á 7 gram.
|
|
|
|
Pralinform no. CW1248
Ger 24 st praliner á 13 gram (44x21x18 mm).
|
|
|
|
Chokladform no. CW1894
Ger 8 chokladbitar á 16,5 g (118x21x7,50 mm) New collection 2018: "Belle Epoque".
|
|
|
|
Chokladform no CW2398
Ger 3 chokladkakor á 90 g (156x77x8 mm)
|
|
|
|
Chokladform no. CW2162
Ger 3 chokladkakor á 108 g (155x77x9 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW2289
Ger 18 st chokladkakor á 15 gram (40x40 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW2309
Ger 15 bars á 16 g (L63xB23xH12 mm).
|
|
|
|
Chokladform no. CW2299
Ger 6 st chokladkakor á 31 g (93x43x7 mm).
|
|
|
|
Pralinform no. CW1769
Ger 4 chokladkakor á 45 g.
|
|
|
|
Pralinform no. CW1919
Ger 63 st minikakaobönor á 1 g (19x9x4 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CW1925
Ger 20 halvor á 5,5 g (44,5x23x10 mm).
|
|
|
|
Pralinform Chocolate World 1000-serien
|
|
|
|
Pralinform Chocolate World 2000-serien
|
|
|
|
Stencil till CW1433
Samma produkt som stencil till CW2295, men för CW1433.
|
|
|
|
Stencil till CW1673
Samma produkt som stencil till CW2295, men för CW1673.
|
|
|
|
Stencil till CW1903
Samma produkt som stencil till CW2295, men för CW1903.
|
|
|
|
Stencil till CW1921
Samma produkt som stencil till CW2295, men för CW1921.
|
|
Martellato
|
|
Äggform Martellato Ränder 20U504
Ger 2 ägghalvor á 150 mm. Fot säljs separat, se nedan.
|
|
|
|
Äggform Martellato Prisma 20U502
Ger 2 ägghalvor á 150 mm. Fot säljs separat, se nedan.
|
|
|
|
Chokladform fot till chokladägg Martellato
|
|
|
|
Pralinform Martellato Slot
Ger 3 chokladkakor á 100 g (140x70,5x10 mm).
|
|
|
|
Martellato Chokladform Kit MA2023
Ger 3 chokladkakor á 100 g (138x68x11 mm)
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1925
Ger 28 praliner á 9,5 g (27x31x18 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1017 Skull
Ger 20 st praliner á 10 gram (37x28x18 mm).
|
|
|
|
Chokladform Martellato MA2022 Evolution bar
Ger 3 st bars á 86 gram (138x72x9 mm).
|
|
|
|
Chokladform Martellato MA7000 XL Snack
Ger 4 st snack bars á 62 gram (200x23x18 mm).
|
|
|
|
Chokladform Martellato MA1915 Piramidi snack
Ger 8 bitar á 30 g (123x27x12 mm).
|
|
|
|
Chokladform Martellato MA2009 Piramidi bar
Ger 3 bitar á 80 g (138x72x11 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1008 Prisma Quadrato
Ger 28 praliner á 11 g (25x25x15,5 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1009 Prisma Triangolo
Ger 24 praliner á 8 g (33x29x15,5 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1994 Diamond jems
Ger 18 praliner á 10-11 g
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1993 Diamond heart
Ger 24 praliner á 10 g (33x33x15 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1997 Curvy praline
Ger 30 praliner á 10 g (39x18x15,5 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1998 Plain Praline
Ger 30 praliner á 10 g (39x18x15,5 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1921 Plain Snack
Ger 10 bitar á 34 g (96x22x15,5 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1999 Triangle praline
Ger 27 praliner á 7 g (39x20x16 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1922 Triangle snack
Ger 10 bitar á 23 g (96x22x17 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1005 Wave 3
Ger 16 praliner á 9,8 g (24,3x61,5x15,4 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato 20U032N
Ger 32 ägghalvor á 3,5 g (22x32 mm)
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1016
Ger 25 praliner á 10 g (41x18x16 mm)
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1926 Classic Bon Snack
Ger 8 bitar á 30 g (90x30,8x16,5 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato MA1927 Classic Bon Praline
Ger 28 praliner á 11 g (26x26x23 mm).
|
|
|
|
Pralinform Martellato 20U032N
Ger 32 ägghalvor á 3,5 g (22x32 mm)
|
|
|
|
Pralinform Martellato Guscio cono
Ger 15 praliner Ø32 mm H37 mm.
|
|
|
|
Konhållare för Martellato Guscio cono
|
|
|
|
Pralinform Martellato Tondo alto
Ger 28 praliner Ø27 mm H31 mm.
|
|

Cacao Barry
|
|
Cacao Barry Snacking Bars Rectangle 35 g
Ger 10 bars (118x23x12 mm) med matterad ovansida. BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|
|
Cacao Barry Snacking Bars Round 35 g
Ger 10 bars (118x23x14 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|
|
Cacao Barry Mini-tablettes 5 g
Ger 21 minichokladkakor (20x40 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|
|
Cacao Barry Urban style tablet
Ger 3 st chokladkakor á 95 g (155x75x10 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|
|
Cacao Barry Esmeralda bar
Ger 3 bars (74x155 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|
|
Cacao Barry Cacao Collective tablet
Ger 3 st chokladkakor á 75 g (155x75 mm). Formen har olika nivåer av mattering och diskret avsiktlig skevning. BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|
|
Cacao Barry Cocoa pod tablet
Chokladkaka att fylla. Ger 4 st chokladkakor á 100 g (160x53x12 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|
|
Cacao Barry Cabosse
Ger 2 st kakaofruktshalvor som monteras ihop till en komplett frukt med måtten 190x85x85 mm. Plan botten och matterad yta. BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
|
|
Carma
|
|
Chokladform Carma Peaks
Ger 3 st chokladkakor á 80 gram (155x75x8 mm).
|
|
Chocolatform
|
|
Pralinform no. CF0232
Ger 21 praliner á 9,5 g (20x20x20 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CF0234
Ger 21 praliner á 8 g (20x20x18 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CF0236
Ger 24 praliner á 14,5 g (25x25x20 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CF0504
Ger 24 praliner á 8,5 g (34x18,5x21 mm).
|
|
|
|
Chokladform no CF0238
Ger 14 bitar uppdelade på 7 olika figurer. Linje: 56,5 x 14,5 x 11 mm Fyrkant: 29 x 29 x 11 mm L: 43 x 29 x 11 mm Z: 43 x 29 x 11 mm T: 43 x 29 x 11 mm
|
|
|
|
Pralinform no. CF0810
Ger 6 st chokladkakor á 50 g (118x50x8 mm).
|
|
|
|
Chokladform no CF0235
Ger 4 chokladkakor á 52,5 g (117,5x49,5x8 mm)
|
|
|
|
Chokladform no. CF0240
Ger 7 bars á 40 g (114x26,5x12 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CF0218
Ger 24 praliner á 11 g (25x25x25 mm)
|
|
|
|
Pralinform no. CF0604
Ger 24 praliner á 9 g (28x17 mm)
|
|
Pavoni
|
|
Pralinform Pavoni PC42
Designad av Antonio Bachour för Pavoni. Ger 21 praliner á 10 gram (41x24x20 mm).
|
|
|
|
Pralinform Pavoni PC40
Designad av Antonio Bachour för Pavoni. Ger 21 praliner á 10 gram (33x28x20 mm).
|
|
|
|
Pralinform Pavoni PC112
Ger 21 st praliner á 10 gram (26x26x13 mm).
|
|
|
|
Pralinform Pavoni PC113
Ger 21 st praliner á 10 gram (28x14 mm).
|
|
|
|
Pralinform Pavoni PC114
Ger 21 praliner á 10 gram (37x16x14 mm).
|
|
|
|
Pralinform Pavoni PC115
Ger 21 praliner á 10 gram (37x21x14 mm)
|
|

Magnetiska pralinformar från Chocolate World
En magnetform består av två delar, en plastform och en metallbotten som hålls fast av magneter. Innan gjutning prepareras formen med ett överföringsark eller reliefark. När man gjuter i magnetform är det egentligen bara en sak som skiljer sig från gjutning i en klassisk form. Formen får inte bankas i bordet. Och så gäller det att lägga arket med smörsidan mot chokladen – fast det missar du inte!
|
|
Magnetisk gjutform 1000L41
Chocolate World. Ger 18 bitar á 12 g (15,5x30 mm). Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.
Läs mer Handdisk rekommenderas för att magneterna inte ska rosta.
|
|
|
|
Magnetisk gjutform 1000L02
Chocolate World. Ger 24 praliner á 9,5 gram (24x24x14 mm). Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.
Läs mer Handdisk rekommenderas för att magneterna inte ska rosta.
|
|
|
|
Magnetisk gjutform 1000L03
Ger 10 praliner á 22 gram. Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.
|
|
|
|
Magnetisk gjutform 1000L05
Chocolate World. Ger 18 praliner á 13 gram (35x24x17 mm). Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.
Läs mer Handdisk rekommenderas för att magneterna inte ska rosta.
|
|
|
|
Magnetisk gjutform 1000L06
Ger 18 praliner á 8,5 gram. Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.
|
|
|
|
Magnetisk gjutform 1000L08
Chocolate World. Ger 18 praliner á 12 gram (37x25x16 mm). Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.
Läs mer Handdisk rekommenderas för att magneterna inte ska rosta.
|
|
|
|
Magnetisk gjutform 1000L13
Chocolate World. Ger 18 praliner á 11 gram (30x32x15 mm). Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.
Läs mer Handdisk rekommenderas för att magneterna inte ska rosta.
|
|
|
|
Magnetisk gjutform 1000L20
Tillfälligt slut hos tillverkaren. Chocolate World. Ger 18 praliner á 12 gram (23x23x20 mm). Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.
Läs mer Handdisk rekommenderas för att magneterna inte ska rosta.
|
|
|
|
Magnetisk gjutform 1000L44
Ger 18 praliner á 10,5 g (35,5x25x13 mm).
|
|
Användningsråd
– Formarna putsas med bomull eller hushållspapper (eventuellt fuktad med sprit) före varje användning.
– Handdiska dem i hett vatten med vanligt diskmedel. Låt dem självtorka på stående kant.
– Vid daglig användning kan formarna enbart skrapas av och putsas mellan tillverkningsessionerna för att spara tid.
– Bra inomhustemperatur för gjutning av praliner är 18–22°C. Vid temperaturer över 24°C kan formarna behöva stå i kylen en kort stund innan chokladen hälls i.
Storleksguide
6–9 g små praliner
10–14 g ”normalstorlek”
15– g stora praliner
specialbeställ från hela chocolate worlds soritiment
Vi har tillgång till hela Chocolate Worlds sortiment av formar med en leveranstid på ca 7–10 dagar. Hör av dig om du saknar någon modell så plockar vi hem. Priserna på specialbeställda formar är desamma som på de i vårt standardsortiment.
Mejla din specialorder till order@marron.se
|