LEV.TID 1-2 DAGAR ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎FRAKT TILL DHL SERVICE POINT 59,-

I denna basganache, med en hållbarhet på 45 dagar, används Vegan Block vilket är vegetabiliskt ”smör” som innehåller shea, kokosnöt, rapsolja och mandlar. Vispgrädden ersätts av Oatly imat som är gjord av rapsolja, havre och vatten. Båda produkter är fria från palmolja och härdat fett.
Receptet är beräknat till en form i 1000-serien.

INGREDIENSER
120 g Callebaut NXT M_LK

10 g glykos

6 g invertsocker

25 g Vegan Block

25 g Oatly imat 13%

Om önskas: 1 tsk torkad krydda eller 20 g lakritssirap

ARBETSBESKRIVNING
Väg upp Oatly imat 13%, glykos och invertsocker i en liten kastrull.
Värm tills sockret löst upp sig.

Placera ett grytunderlägg mellan vågen och kastrullen.
Tillsätt till övriga ingredienser Vegan Block och chokladen.

Värm ganachen under omrörning på låg värme på spisen.
Lyft kastrullen från spisen när knappt 75% av chokladen och smöret smälts.
Vispa till en homogen massa.
Kyl i kallt vattenbad under omrörning till 27–29°C.
Spritsa omgående i chokladskal.
Hållbarhet min 45 dagar.

  • Glykos 1 kg

    Glukossirap för konfektyrer och desserter. Förhindrar kristallisering. Tillverkad i Frankrike.

    125,-
  • Invertsocker Trimolin 2 kg

    Invertsocker används primärt för att förlänga hållbarheten hos en ganache genom att binda dess fria vatten. Motverkar också uttorkning och är antikristalliserande. Tillverkas genom spjälkning (invertering) av sackaros till lika delar glukos och fruktos. Vattenhalt c:a 18%.

    215,-

Titel

Till toppen