Lyft dina ägghalvor till en ny nivå med ett gallerlock eller spritsad bård! Den spritsade dekoren är också användbar till att dölja skarven när du gör hela ägg. Som bonus bildar bården en distans som skyddar äggets blanka yta från att repas av cellofanomslaget.
SPRITSAD BÅRD
Ingredienser:
100 g tempererad choklad
1 krm solrosolja eller annan neutral olja
1 krm kallt vatten
Arbetsbeskrivning:
Temperera chokladen med valfri metod. Blanda ned vattnet och oljan. Rör eller vispa tills krämen tjocknar. Spritsa bums!
Bra att veta!
Om chokladen stelnar i spritspåsen innan du är klar så temperera om den- inget extra vatten eller olja behövs.
GALLER TILL CHOKLADÄGG
Ingredienser:
100 g av valfri choklad
Arbetsbeskrivning:
Rita av ägghalvans kontur på ett bakplåtspapper. Du kan antingen spritsa direkt på pappret eller på en plastfilm.
Temperera chokladen med valfri metod. Fyll en pappersstrut till 1/3 med choklad. Spritsa först gallret och sist ramen. När chokladen stelnat lossas den försiktigt.
Dekorera eventuellt med blommor gjorda i kristyr eller spansk modelleringschoklad.