|
|
Doppgaffel 2-horn
Professionell doppgaffel från Martellato. Bredd: 14 mm Höjd: 45 mm
|
|
|
|
Doppgaffel 3-horn
Professionell doppgaffel från Martellato. Bredd: 18 mm Höjd: 45 mm
|
|
|
|
Doppgaffel 4-horn
Professionell doppgaffel från Martellato. Bredd: 30 mm Höjd: 45 mm
|
|
|
|
Doppgaffel rund 14 mm
Professionell doppgaffel från Martellato. Diameter: 14 mm
|
|
|
|
Doppgaffel rund 16 mm
Professionell doppgaffel från Martellato. Diameter: 16 mm
|
|
|
|
Doppgaffel rund 18 mm
Professionell doppgaffel från Martellato. Diameter: 18 mm
|
|
|
|
Doppgaffel rund 20 mm
Professionell doppgaffel från Martellato. Diameter: 20 mm
|
|
|
|
Doppgaffel droppe
Professionell doppgaffel från Martellato. Bredd: 18 mm Höjd: 30 mm
|
|
|
|
Doppgaffel triangel
Professionell doppgaffel från Martellato. Bredd: 20 mm Höjd: 20 mm
|
|
|
|
Doppgaffel spiral
Professionell doppgaffel från Martellato. Diameter: 18 mm
|
|
|
|
Engångsspritspåsar kee-seal clear 12 tum 100-pack
Planomått 300x160 mm. Dubbla svetsfogar för maximal styrka. Steril insida. Klarar temperaturer från -30°C till +110°C. Tillverkad i Sverige av kee plastics.
|
|
|
|
Engångsspritspåsar kee-seal clear 18 tum 100-pack
Planomått 450x225 mm. Dubbla svetsfogar för maximal styrka. Steril insida. Klarar temperaturer från -30°C till +110°C. Tillverkad i Sverige av kee plastics.
|
|
|
|
Engångsspritspåsar kee-seal ultra 12 tum 72-pack
Planomått 300x160 mm. Extra greppvänlig yta. Dubbla svetsfogar för maximal styrka. Steril insida. Klarar temperaturer från -30°C till +110°C. Tillverkad i Sverige av kee plastics.
|
|
|
|
Engångsspritspåsar kee-seal ultra 18 tum 72-pack
Planomått 450x225 mm. Extra greppvänlig yta. Dubbla svetsfogar för maximal styrka. Steril insida. Klarar temperaturer från -30°C till +110°C. Tillverkad i Sverige av kee plastics.
|
|

|
|
Runda tyllar
Spritsmunstycken i rostfritt stål för spritsning av grädde, ganache med mera. Millimetermåttet avser mynningens diameter.
|
|
|
Tyll rund 2-24 mm
Välj mellan följande storlekar: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 och 24 mm. Ange i meddelandefältet i kassan vilken/vilka storlekar som önskas.
|
|

|
|
Stjärntyllar
Spritsmunstycken i rostfritt stål för spritsning av grädde, ganache med mera. Millimetermåttet avser mynningens diameter.
|
|
|
Tyll stjärna 2-18 mm
Välj mellan följande storlekar: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 och 18 mm. Ange i meddelandefältet i kassan vilken/vilka storlekar som önskas.
|
|
|
|
Smältskål 190 mm 1 liter
Chocolate World. För temperering av upp till cirka 0,5 kg choklad.
|
|
|
|
Smältskål 240 mm 2,5 liter
Chocolate World. För temperering av upp till cirka 1 kg choklad.
|
|
|
|
Smältskål 275 mm 4,5 liter
Chocolate World. För temperering av upp till 2 kg choklad.
|
|
|
|
Martellato Professional choco scraper 145x50 mm
Professionell chokladskrapa med ergonomiskt non-slip handtag och rostfritt blad hermetiskt ingjutet i handtaget. Italiensk tillverkning. Passar formar i 1000-serien. Total storlek: 145x180 mm Bladets storlek: 145x50 mm
|
|
|
|
Martellato Professional choco scraper 145x80 mm
Passar formar i 1000-serien. Total storlek: 145x210 mm Bladets storlek: 145x80 mm I övrigt samma produkt som art.nr. 3584.
|
|
|
|
Martellato Professional choco scraper 200x50 mm
Passar formar i 1000-serien och 2000-serien. Total storlek: 200x180 mm Bladets storlek: 200x50 mm I övrigt samma produkt som art.nr. 3584.
|
|
|
|
Martellato Professional choco scraper 200x95 mm
Passar formar i 1000-serien och 2000-serien. Total storlek: 200x225 mm Bladets storlek: 200x95 mm I övrigt samma produkt som art.nr. 3584.
|
|
|
|
Stålram Martellato 140x140x40 mm
|
|
|
|
Stålram Martellato 180x180x40 mm
|
|
|
|
Stålram Martellato 240x240x40 mm
|
|
|
|
Ballongvisp Matfer 350 mm
Visphuvud av wire i rostfritt stål som bibehåller formen. Greppvänligt och vattentätt handtag i kompositmaterialet Exoglass. Längden anger vispens totala längd. Tillverkad i Frankrike.
|
|
|
|
Distans aluminium 10x20x350 mm 2-pack
Svensktillverkade. Kit med två distanser i aluminium. Två formar ur 2000-serien får plats i bredd. Handdisk.
|
|
|
|
Putsduk microfiber 13x13 cm
För polering av pralinformar. Sydd av vår medarbetare Ramia. Tvättas i 40/60°C.
|
|
|
|
Lock till Analogue Meltinchoc 6 liter
Extra lock passande Martellato Analogue Meltinchoc 6 liter.
|
|
|
|
Kakgitarr Martellato 380x400 mm inkl 3 st ramar
Professionell kakgitarr helt rostfritt och aluminium från Martellato. Perfekt för att skära ganacher, marmeladkonfekt med mera. Skärbasen är tillverkad av aluminium och är enkel att rengöra. Ramarna är tillverkade i rostfritt stål och tål maskindisk. Skäryta: 380x400 mm. Totalstorlek: 636x442x109 mm. Italiensk tillverkning.
Läs mer Levereras komplett med: – 3 st ramar (22,5 / 30 / 45 mm). – Bleck och anhåll för rotation av materialet. – Servicekit. – Basrecept på ganache med 2 månaders hållbarhet.
|
|
|
|
Kakgitarr Martellato mini 250x280 mm
Professionell kakgitarr från Martellato. Perfekt för att skära ganacher, marmeladkonfekt med mera. Skärbasen är tillverkad av tålig plast. Ramen, som är utbytbar, är tillverkad i rostfritt stål och tål maskindisk. Skäryta: 250x280 mm. Italiensk tillverkning.
Läs mer Levereras komplett med: – En 22,5 mm ram (15 mm respektive 30 mm finns för specialbeställning). – Bleck och anhåll för rotation av materialet. – Extra pianotråd och spännverktyg. – Skötselråd. – Basrecept på ganache med 2 månaders hållbarhet.
|
|
|
|
Martellato Perfect Layers gjutram 240x240 mm
Gjutram för enkel och precis produktion av kreationer i flera lager, som exempelvis ganacher och geléer. Med basen som grund adderas ramarna en efter en för att få en slutprodukt med tydligt definerade lager med homogen tjocklek och vikt. Används med fördel tillsammans med guitar sheets 270x270 mm.
Läs mer Invändigt mått: 240x240 mm Utvändigt mått: 320x300x60 mm
Setet omfattar: 1 st bas 2 st 3 mm-ramar 2 st 5 mm-ramar 1 st raka att skrapa av med
Lösa ramar finns för specialbeställning, liksom ett större set med invändigt mått på 360x360 mm.
|
|
|
|
Guitar sheets 270x270 mm 100-pack
Transparent plastfilm för produktion av dekorationer, lockning och för att stryka ut fast ganache på. Mått: 270x270 mm Tjocklek: 75 my Levereras plano.
|
|
|
|
Guitar sheets 390x390 mm 100-pack
Transparent plastfilm för produktion av dekorationer, lockning och för att stryka ut fast ganache på. Mått: 390x390 mm Tjocklek: 75 my Levereras plano.
|
|
|
|
Guitar sheets 590x390 mm 10-pack
Transparent plastfilm för produktion av dekorationer, lockning och för att stryka ut fast ganache på. Mått: 590x390 mm Tjocklek: 120 my Levereras i papprör.
|
|
|
|
Fylltratt Martellato 1,9 liter
Professionell fylltratt i rostfritt stål. Levereras med tre munstycken (4 mm / 5 mm / 6 mm) och stativ.
|
|
|
|
Oblatmaskin 40 x 2 mm
Verktyg för snabb produktion av oblater. Ger 24 st á 40 x 2 mm.
Läs mer Arbetsbeskrivning: Den rörliga behållaren fylls med choklad och skjuts från ena sidan till den andra. Därefter flyttas hela maskinen och proceduren upprepas. Temperera gärna maskinen före användning.
|
|
|
|
Oblatmaskin 50 x 3 mm
Verktyg för snabb produktion av oblater. Ger 12 st á 50 x 3 mm.
Läs mer Arbetsbeskrivning: Den rörliga behållaren fylls med choklad och skjuts från ena sidan till den andra. Därefter flyttas hela maskinen och proceduren upprepas. Temperera gärna maskinen före användning.
|
|
|
|
Exopat Matfer 400x300 mm
Glasfiberförstärkt silikonbaserad duk. Kan användas i temperaturspannet –40 till +280 °C och garanterar en non-stick funktion oavsett bakverk. Originalprodukt tillverkad i Frankrike av Demarle för Matfer.
|
|
|
|
Exopat Matfer 520x315 mm (GN 1/1)
Glasfiberförstärkt silikonbaserad duk. Kan användas i temperaturspannet –40 till +280 °C och garanterar en non-stick funktion oavsett bakverk. Originalprodukt tillverkad i Frankrike av Demarle för Matfer.
|
|
|
|
Exopat Matfer 585x385 mm
Glasfiberförstärkt silikonbaserad duk. Kan användas i temperaturspannet –40 till +280 °C och garanterar en non-stick funktion oavsett bakverk. Originalprodukt tillverkad i Frankrike av Demarle för Matfer.
|
|
|
|
Chocolate bar display 4 hyllor
Displayställ för chokladkakor i polykarbonat (plexiglas). Mått (BxHxD):
|
|
|
|
Sticktermometer ETI
Vattentät enl. IP66/67. Energikälla: 1 st CR2032-batteri. Mätområde: –50°C till 200°C. Noggrannhet: ±0,5 °C.
|
|
|
|
Sticktermometer ETI Thermapen ONE svart
Måltemperaturen nås inom en sekund. Vattentät enl. IP66/67. Autoroterande och vid mörker bakbelyst display.
Läs mer Energikälla: 1 st AAA-batteri. Mätområde –50°C till 200°C. Noggrannhet ±0,4 °C. Brittisk tillverkning (ETI).
|
|
|
|
Sticktermometer ETI Thermapen ONE röd
Måltemperaturen nås inom en sekund. Vattentät enl. IP66/67. Autoroterande och vid mörker bakbelyst display.
Läs mer Energikälla: 1 st AAA-batteri. Mätområde –50°C till 200°C. Noggrannhet ±0,4 °C. Brittisk tillverkning (ETI).
|
|
|
|
Sticktermometer ETI Thermapen ONE orange
Måltemperaturen nås inom en sekund. Vattentät enl. IP66/67. Autoroterande och vid mörker bakbelyst display.
Läs mer Energikälla: 1 st AAA-batteri. Mätområde –50°C till 200°C. Noggrannhet ±0,4 °C. Brittisk tillverkning (ETI).
|
|
|
|
Sticktermometer ETI Thermapen ONE gul
Måltemperaturen nås inom en sekund. Vattentät enl. IP66/67. Autoroterande och vid mörker bakbelyst display.
Läs mer Energikälla: 1 st AAA-batteri. Mätområde –50°C till 200°C. Noggrannhet ±0,4 °C. Brittisk tillverkning (ETI).
|
|
|
|
Termometer ETI Therma 1
Sekundsnabb responstid. Energisparfunktion (auto.avstängning efter 10 min). Energikälla: 3 st AAA-batterier. Mätområde –100°C till 1375 °C. K-kontakt som passar de flesta insticksgivare. Levereras tillsammans med 2 st insticksgivare: 50 x 1,4/1 mm nålgivare och 1000 mm PTFE wire-givare, samt spårbart kalibreringscertifikat och förvaringsväska. Brittisk tillverkning (ETI).
|
|
|
|
Sockertermometer i bur
Till kokning av socker. Celsiusskala.
|
|
|
|
Areometer
Areometer för mätning av densiteten vid framställning av exempelvis likörpraliner. Används med fördel tillsammans med mätcylinder 100 ml.
|
|
|
|
Mätcylinder 100 ml
Mätcylinder av värmetåligt borosilikatglas. Volym 100 ml. Höjd 255 mm. Noggrannhet: 1,0 ml.
|
|
|
|
Glaspipett
Pipett med gummituta och rör av sodaglas. Längd (rör): 90 mm Diameter (rör): 6,5 mm
|
|
|
|
Centreringssprint Chocolate World
Sprint för centrering av två stycken dubbelformar från Chocolate World.
|
|
|
|
Klämma 24 mm Chocolate World
Klämma för sammanhållning av två stycken dubbelformar med tjockleken 24 mm.
|
|
|
|
Klämma 26 mm Chocolate World
Klämma för sammanhållning av två stycken dubbelformar med tjockleken 26 mm.
|
|
|
|
Klämma 28 mm Chocolate World
Klämma för sammanhållning av två stycken dubbelformar med tjockleken 28 mm.
|
|
|
|
Klämma 30 mm Chocolate World
Klämma för sammanhållning av två stycken dubbelformar med tjockleken 30 mm.
|
|
|
|
Klämma 32 mm Chocolate World
Klämma för sammanhållning av två stycken dubbelformar med tjockleken 32 mm.
|
|
|
|
Klämma 35 mm Chocolate World
Klämma för sammanhållning av två stycken dubbelformar med tjockleken 35 mm.
|
|
|
|
Chocolate bar display 3 hyllor
Displayställ för chokladkakor i polykarbonat (plexiglas). De tre hyllplanens bottenmått är 215 x 75 mm. Bakstyckenas höjd är 110 mm, men chokladkakorna kan vara högre än så – de skymmer då bara delvis kakorna som står på hyllan bakom.
|
|
|
|
Bomullsvantar Large
De här vantarna är tänjbara och passar de flesta handstorlekar. Krymper något i tvätt.
|
|
Liten doppningsskola
Bra att veta
– En tumregel är att mjuka pralinfyllningar gjuts i chokladskal (läs pralinform) och hårda fyllningar doppas i tempererad choklad.
– Fyllning som gjuts i chokladskal ska max vara 29 C för att chokladskalet ska bibehålla sin glans och krympa och lossna ur formen.
– Fyllning som ska doppas måste vara rumstempererad eller något varmare. En kyld produkt som doppas i choklad stelnar från fel håll och resultatet blir grått och oaptitligt. Ska kylda produkter doppas rekommenderas därför chokladsubstitutet non-temp.
– Chokladkonditorn använder en doppgaffel med horn (pinnar) till bitar med plan botten och en rund doppgaffel till kulor. Till lite större bitar finns specialgafflar och den spiralformade modellen är en bra doppgaffel för nybörjare.
Gör så här
Lägg doppämnet, till exempel en tryffelkula på doppgaffeln (spetsa den inte). Doppa ner gaffeln i chokladen så hela doppämnet täcks med choklad.
Doppa sedan gaffeln snabbt mot ytan för att den överflödiga chokladen på undersidan av pralinen ska sugas ner i bunken igen.
Skrapa eventuellt av pralinen mot en ståltråd uppspänd över bunken eller mot bunkens kant.
Lägg de första doppade pralinerna längst upp till höger på smörpapperet och sedan i rader närmare och närmare bunken.
Choklad som flutit ut runt pralinen kallas för fot och ser tråkigt ut. Knuffa pralinen till en ren ya på papperet om fötter bildas.
Dekorera med kryddor/ bladguld/ doppgaffelavtryck medan chokladen är flytande och gör präglingar när chokladen stelnat och är läderhård.
Tryffelkulor måste ofta doppas flera gånger för att skalet ska bli tätt. För att åstadkomma taggiga praliner- låt chokladen tjockna i bunken och rulla sedan i handen eller på ett galler.
Lycka till!
Ingela Svedbro
Nora Chokladskola AB
|