Gräddnougaten är en verklig klassiker i varje pralinask – här en sockerfri variant i påskkostym.
Receptet är beräknat till 1 x CW12069
MÅLNING OCH PRALINSKAL
Ingredienser:
Chocolate World air-brushfärg vit
250 g Callebaut Malchoc Milk 34,1%
18 g kakaosmör
Arbetsbeskrivning:
Värm flaskan med färg i microvågsugnen på låg värme. Häll upp 2 tsk av den smälta färgen i ett litet glas. Kyl den till 30°C i ett kallt vattenbad.
Sprutmåla halva kaninerna vita. Låt torka i 30 minuter innan gjutning.
Temperera chokladen med det ofärgade kakaosmöret och gjut pralinskal.
FYLLNING
Ingredienser:
32 g mandelsmör
32 g Sukrin Syrup Gold*
52 g Callebaut Malchoc Milk 34,1%
40 g vispgrädde
*Kan ersättas med fibersirap av annat fabrikat.
Arbetsbeskrivning:
Väg upp grädden i en liten kastrull och värm på spisen tills det börjar bubbla.
Lägg ett underlägg på vågen och väg upp övriga ingredienser i gräddkastrullen.
Värm på låg värme under omrörning tills 2/3 av chokladen smält. Lyft av kastrullen från spisplattan och vispa ganachen homogen.
Kyl i ett kallt vattenbad till 27-29°C. Spritsa omgående i pralinskalen.
Locka nästa dag med tempererad choklad.