Familjen Barry, som tidigare varit verksamma inom te- och kaffehandel, grundade år 1842 chokladföretaget Cacao Barry. Detta efter att gjort ett antal expeditionsresor till Afrika i jakten på kakao att förfina till choklad. Företaget kom senare att bli en av världens mest ansedda chokladtillverkare.
Sedan den 1 oktober 2020 tillverkar man endast choklad av kakaobönor med hållbart ursprung. Genom fonden Cacao Horizons Foundation gör man en verklig skillnad i att förbättra levnadsförhållandena för kakaobönderna och minskar klimatavtrycket. Läs mer om Cacao Barrys hållbarhetsåtaganden och om Cacao Horizons Foundation.
-
Cacao Barry Alto el sol 65% ekologisk 1 kg
Alto el Sol-plantagen i Peru producerar en kakao som är mycket fyllig. De dominerande syrliga tonerna, criollokaraktären och röda bär ger den här couvertyren en smak som dröjer sig kvar i gommen.
625,- -
Cacao Barry Madirofolo 65% ekologisk 1 kg
Madirofolo är en välbalanserad, ekologisk, mörk couvertyr med fruktiga och syrliga toner.
625,- -
Cacao Barry Équateur 76% 1 kg
Équateur är en couvertyr med hög fluiditet som har kraftig bitterhet, generös fruktighet med toner av banan och trä. Arriba National från Ecuador.
525,- -
Cacao Barry Fleur de Cao 70% 5 kg
Fleur de Cao är en kompromisslös blandning av det bästa från Latinamerika och Afrika. Arriba- och Forasterobönor skapar tillsammans en intensiv, bitter choklad med balanserad syra, subtila blommiga toner med inslag av röda bör, lakrits, trä och banan.
2 395,- -
Cacao Barry Venezuela 72% 2,5 kg
Venezuela är en choklad med hög fluiditet som är välbalanserad och intensiv med rostade, bittra och fruktiga toner. Tillverkad av venezuelanska trinitario och criollobönor. Fri från sojalecitin.
1 295,- -
Cacao Barry Venezuela 72% 1 kg
Venezuela är en tunnflytande, välbalanserad intensiv couvertyr med rostade, bittra och fruktiga toner. Tillverkad av venezuelanska trinitario och criollobönor. Fri från sojalecitin.
575,- -
Cacao Barry Mexique 66% 1 kg
Mexique är en mörk couvertyr med initialt syrliga toner som övergår i kryddiga dito med inslag av lakrits och trä. Mexikanska kakaobönor, huvudsakligen Forastero.
525,- -
Cacao Barry Saint Dominigue 70% 2,5 kg
Bönorna till Cacao Barrys Saint Dominigue odlas på grönskande öar i Stora Antillernas skärgård. Chokladen har en fruktig och exotisk smak med exceptionellt lång eftersmak. Toner av kryddor, vin och oliver.
1 195,- -
Cacao Barry Saint Dominigue 70% 1 kg
Bönorna till Cacao Barrys Saint Dominigue odlas på grönskande öar i Stora Antillernas skärgård. Chokladen har en fruktig och exotisk smak med exceptionellt lång eftersmak. Toner av kryddor, vin och oliver.
495,- -
Cacao Barry Tanzanie 75% 2,5 kg
Tanzanie är en mörk couvertyr med bra balans mellan fruktighet och intensiv kakaobitterhet som lyfts av blommiga toner. Fri från sojalecitin.
1 295,- -
Cacao Barry Tanzanie 75% 1 kg
Tanzanie är en mörk couvertyr med bra balans mellan fruktighet och intensiv kakaobitterhet som lyfts av blommiga toner. Fri från sojalecitin.
525,- -
Cacao Barry Papouasie 35% 2,5 kg
Mjölkchokladcouvertyr med 35% kakaohalt. En krämig couvertyr med tydlig hasselnötskaraktär.
1 195,- -
Cacao Barry Papouasie 35% 1 kg
Mjölkchokladcouvertyr med 35% kakaohalt. En krämig couvertyr med tydlig hasselnötskaraktär.
495,- -
Out of stock
Cacao Barry Ambre Java 36% 5 kg
Mjölkchokladcouvertyr med 36% kakaohalt. Krämig i sin konsistens och med toner av frukt och hasselnöt. Tillverkad av criollo- och trinitariobönor.
1 995,- -
Cacao Barry Ghana 40% 2,5 kg
Mjölkchokladcouvertyr med 40% kakaohalt. Fruktiga toner med inslag av kastanj, röda bär och karamell.
1 295,- -
Cacao Barry Ghana 40% 1 kg
Mjölkchokladcouvertyr med 40% kakaohalt. Fruktiga toner med inslag av kastanj, röda bär och karamell.
495,- -
Cacao Barry Ocoa 70% 1 kg
Lättempererad, mörk couverture med välbalanserad smak. Bra allround-choklad till doppning och skal.
525,- -
Cacao Barry Inaya 65% 1 kg
Inaya är en mörk couvertyr med kraftig kakaosmök och bra balans mellan bitterhet och syrlighet.
495,- -
Cacao Barry Alunga 41,3% 1 kg
Alunga är en mjölkchoklad med en lite intensivare kakaosmak. Den har också rostade toner och en tydlig smak av mjölk, men är inte lika söt som många andra.
495,- -
Cacao Barry Lactée Supérieure 38% 5 kg
Genom den utvecklade jäsmetoden QFermentation fångas och bevaras de renaste kakaotonerna för en kraftfull smak. Lactée Supérieure levererar dessutom en intensiv mjölksmak med aromatiska och karamelliga toner.
2 195,- -
Cacao Barry Zéphyr Caramel 35% 2,5 kg
Intensiv smak av mjölkig karamell och bra sälta som för tankarna till en Caramel au beurre salé. Bra couverture till skal. Tempereras som vit.
1 395,- -
Cacao Barry Louvre Lenôtre 71% 2,5 kg
Mörk couvertyr med intensiv, rostad smak. Huvudsakligen Forastero från västafrika.
1 195,- -
Cacao Barry Force Noire 50% 1 kg
Specialcouvertyr till mousse, ganache och sås. Denna intensiva, mörka choklad charmar med sin robosta och balanserade kakaosmak och rundhet. Huvudsakligen Forastero från västafrika.
295,- -
Cacao Barry Chocolat Amer 60% 5 kg
Chocolat Amer från Cacao Barry har intensive kakaosmak som efterföljs av subtila kryddiga och fruktiga toner.
1 595,- -
Cacao Barry Mi-Amére 58% 5 kg
Mi-Amére från Cacao Barry är en mörk choklad med rostade, fruktiga och syrliga toner.
1 695,- -
Out of stock
Cacao Barry Noir Bio 71% 2,5 kg
Mörk ekologisk och Fairtrade-certifierad couvertyr. Bitter och med kraftfull kakaosmak som avrundas med toner av röda bär och fikon.
995,- -
Cacao Barry Èlysée 36% 2,5 kg
Mjölkcouvertyr med lite ljusare kulör. Påtaglig smak av kakao och mjölk. Rostade toner med inslag av karamell.
995,- -
Cacao Barry Lactée Caramel 31% 1 kg
Lactée Caramel är en ljus, söt couvertyr med tydlig mjölk- och karamellkaraktär.
495,- -
Cacao Barry Zéphyr vit 34% 1 kg
Zéphyr är en couvertyr med mycket hög fluiditet och med mjuk och krämig konsistens, lite mindre sötma och med påtaglig mjölk-, och vaniljsmak. Huvudsakligen Forastero från västafrika.
525,- -
Kakaopulver Cacao Barry Extra Brute 1 kg
Alkaliserat kakaopulver med balanserad smak av mörk choklad och kryddiga toner med inslag av trä. 100% kakao varav 22-24% kakaosmör. PH 7,7-8,1.
355,- -
Kakaopulver Cacao Barry Plein Arôme 1 kg
Alkaliserat kakaopulver med toner av karamell, mjölk och mandel. Ljus, varmbrun kulör. 100% kakao varav 22-24% kakaosmör. PH 6,8-7,2.
355,- -
Kakaopulver Cacao Barry Rouge Ultime 1 kg
Alkaliserat kakaopulver med kraftfull och komplex chokladsmak. Bittra och aningen rökiga toner med inslag av torkad frukt. Djup rödbrun kulör. 100% kakao varav 20-22% kakaosmör. PH 7,8-8,4
355,- -
Kakaopulver Cacao Barry Décor Cacao 1 kg
Alkaliserat kakaopulver med smak av chokladkakor, flingor och karamell. Kulören är rödbrun. 100% kakao varav 20-22%% kakaosmör. PH max 8,4.
355,- -
Kakaopulver Cacao Barry Légère 1% 750 g
Alkaliserat kakaopulver med rik fudgesmak och med toner av röd frukt, hasselnöt och blommor. Kulören är ljusrosa (torr) respektive rödbrun (våt). 100% kakao varav max 1% kakaosmör. PH 7,6-8,2.
395,- -
Sale!
Kakaopulver Cacao Barry Légère 1% 750 g KORT DATUM
Alkaliserat kakaopulver med rik fudgesmak och med toner av röd frukt, hasselnöt och blommor. Kulören är ljusrosa (torr) respektive rödbrun (våt). 100% kakao varav max 1% kakaosmör. PH 7,6-8,2.
395,-Det ursprungliga priset var: 395,-.295,-Det nuvarande priset är: 295,-. -
Kakaopulver Cacao Barry Noir Intense 1 kg
Alkaliserat kakaopulver med kraftfull, bitter kakaosmak. Blommiga toner med inslag av cookies och sesam. Kulören går åt det kolsvarta hållet. 100% kakao varav 10-1%% kakaosmör. PH 6,7-7,1.
355,- -
Sale!
Cacao Barry Cara Crakine 1 kg KORT DATUM
Cara Crakine är blandning av karamellmjölkchoklad och rostade kexbitar. Ett enkelt sätt att addera crunch till dina kreationer. Testa gärna Pralin Feuilletine som är en liknande produkt.
295,-Det ursprungliga priset var: 295,-.245,-Det nuvarande priset är: 245,-. -
Out of stock
Cacao Barry Pralin Feuilletine 1 kg
Pralin Feulletine är en krispig blandning av krossade crêpe dentelles, mandel- och hasselnötspraliné samt mjölkchokladcouvertyr. Ett enkelt sätt att addera crunch till dina kreationer.
415,-
Certifiering: Bee Friendly -
Cacao Barry Praliné Amandes Noisettes 50% 1 kg
Mellanrostad praliné av 25% hasselnötter och 25% mandlar. Med sammetslen textur, djupa smaker och gyllene kulör.
395,- -
Cacao Barry Praliné Pistaches 70% 1 kg
Pistagepraliné 70% framställd av lättrostade medelhavspistagenötter. Perfekt till Dubai-chokladkakor, ganacher, crémeuxer, glass och för dekoration. Välbalanserad sötma och djup olivgrön kulör.
1 195,- -
Callebaut Fine Hazelnut Praliné 50% 1 kg
Hasselnötspraliné från Callebaut framställd av de finaste hasselnötterna från odlingar i Spanien, Italien och Turkiet. Hasselnötterna plockas när de är helt solmogna, och skalas max 12 timmar innan rostning och karamellisering för att bevara de delikata fruktiga smakerna. Pralinén, som är mycket krämig och med liten partikelstorlek, passar perfekt för pralinfyllningar, giandujas, glass, bavaroiser, mousser och mycket mer.
375,- -
Cacao Barry kakaosmör 3 kg
Deodoriserat kakaosmör i pelletsform för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
2 395,- -
Cacao Barry kakaosmör 1 kg
Deodoriserat kakaosmör i pelletsform för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
825,- -
Cacao Barry kakaosmör 400 g
Deodoriserat kakaosmör i pelletsform för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
355,- -
Cacao Barry kakaosmör 100 g
Deodoriserat kakaosmör i pelletsform för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
95,- -
Cacao Barry äggform Cacao collective
Ger 2 st ägghalvor á 150x96x48 mm. BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
355,- -
Out of stock
Cacao Barry chokladform Cabosse
Ger 2 st kakaofruktshalvor som monteras ihop till en komplett frukt med måtten 190x85x85 mm. Plan botten och matterad yta. BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
355,- -
Cacao Barry chokladform Cacao Collective tablet
Ger 3 st chokladkakor á 75 g (155x75 mm). Formen har olika nivåer av mattering och diskret avsiktlig skevning. BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
355,- -
Cacao Barry chokladform Esmeralda bar
Ger 3 bars (74x155 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
355,- -
Cacao Barry chokladform Urban style tablet
Ger 3 st chokladkakor á 80 g (155×75 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
355,- -
Cacao Barry pralinform Cacaofruit tablet
Ger 3 st chokladkakor á 50 g (150x65x6 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
355,- -
Cacao Barry Cocoa pod tablet
Chokladkaka att fylla. Ger 4 st chokladkakor á 100 g (160x53x12 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
355,- -
Cacao Barry chokladform Mini-tablet 5 g
Ger 21 st minichokladkakor á 5 g (40×30x5 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
355,- -
Cacao Barry chokladform Rectangle snacking bar
Ger 10 bars á 35 g (118x23x12 mm) med matterad ovansida. BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
355,- -
Cacao Barry pralinform Cacaofruit concave
Ger 27 praliner á 7 g (48x18x12 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
355,- -
Cacao Barry chokladform Round snacking bar
Ger 10 bars á 35 g (118x23x14 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.
355,- -
The Pastry Alphabet – Cacao Barry
The Pastry Alphabet från Cacao Barry är en samling grundläggande dessertrecept. Den är uppdelad i fyra huvudkapitel: kakor, krämer/mousser, glasyrer och degar. I varje kapitel finns för varje recept utöver foto, även karaktäristik, tillämpning, tips, förvaring, allergener och en vetenskaplig beskrivning. Alla mått är i gram.
495,- -
The Cacao Alphabet – Cacao Barry
The Cacao Alphabet från Cacao Barry är en ny receptbok där kakaopulvret står i centrum. Den beskriver ingående hur kakaopulver med exempelvis olika fetthalter påverkar resultatet. Den är indelad i sex olika huvudkapitel: kakor, drinkar, krämer/mousser, glasyrer/sorbeter, degar och övrigt. I varje kapitel finns för varje recept utöver foto, även karaktäristik, det mest lämpliga kakaopulvret att använda, tillämpning, tips, vetenskaplig beskrivning, förvaring och allergener.
495,-