Saknar du något recept från gamla MARRON? Klicka här så hittar du dem!
I denna basganache, med en hållbarhet på 45 dagar, används Vegan Block vilket är vegetabilisk...
I den här pralinen kombineras yuzu som smakar grapefrukt och mandarin med en mörk bourbonganach...
Nyckeln för att bli en duktig chokladmakare är att träna mycket på att temperera choklad. Det...
Här kommer recept på en bra basfyllning som passar lika bra i chokladkalendern som i påskägge...
Rosmarinen med sin kraftfulla, aromatiska doft ger sting till den här kolan med brynt smör och ...
För att få ett perfekt resultat på det brynta smöret rekommenderas att vispa hela tiden. Avst...
Pralinform: 2 x CW12095
MÅLNING & PRALINSKAL
Ingredienser blå färg: 1/...
Fondant är en vit sockerkräm som kokas av socker, glykos och vatten. Ett klassiskt exempel är ...
Gjut hopp med fredspraliner. Fyllningen består av en karamellig ganache och en apelsindoftande n...
I samband med en fortsättningskurs på Nora Chokladskola fick vi ett önskemål. ”Vi vill ha r...
Första gången jag såg en pralin med näbbar och ögon var på en chokladmässa 2010. Kycklinga...
Gräddnougaten är en verklig klassiker i varje pralinask – här en sockerfri variant i påskko...
Klubborna som ser ut som små miniglassar är helt veganska. Receptet kommer från boken Chokladi...
Pralinform: 1 x CW12118
Ingredienser: 1/4 röd fär...
När du känner dig trygg med att temperera choklad kan målningsteknik vara nästa steg. Här be...
En pralin med sommarfeeling som gör sig perfekt i alla hjärtans dag-asken. Servera gärna prali...
En krämig kolafyllning som smakar glögg och pepparkaka. Receptet räcker till ca 3 små f...
En penselmålad pralin fylld med karamelliserad vit choklad. De tunna linjerna är målade med en...
Trots det anspråkslösa namnet är denna pralin gjord på lyxig couvertyr från Schweiz. I recep...
Grundreceptet är detsamma som vid kokning av traditionell knäck. Men för att knäcken ska bli ...
Chokladstrutar kan bli ett läckert inslag på desserttallriken. Fyll dem med till exempel chokla...
En ljus ingefäraganache möter en krispig smörkrämsbotten smaksatt med mandel och torkade apel...
När man gör chokladoblater så tempererar man ofta chokladen och spritsar ut cirklar. I denna i...
Pralinen som är växtbaserad innehåller en päronkola kryddad med fänkål, en ljus ganache med...
Den här pralinen smakar som klassikern inlagda päronhalvor med after-eight, en riktig nostalgir...
Ganache med klassiska pepparkakssmaker är ett säkert kort till jul. Receptet räcker till...
Gör gärna böcker med olika teman – med noter till konserthusets café, julmotiv till advents...
En av de enklaste fyllningarna att göra mjölkfri är nougat. Karamellisera nötter och mixa med...
Receptet är hämtat från vår receptbok
Precis som den klassiska fettisdagsbullen smakar pralinsemlan kardemumma och mandelmassa. Grädde...
En diabetikervänlig pralinsemla med mandelmassa och en krämig kardemummaganache. Som sötningsm...
Det här receptet på mjölkfria semlepraliner är hämtat från vår senaste bok Chokladikum, en...
En pralin i tre lager med smak av svartvinbärscheescake.
Pralinform: 2 x CW1218
M...
Swedish fika har blivit ett populärt tema till försommarens praliner. Den här syltgrottan som ...
Chokladtemperering med tableringsmetoden är det första arbetssättet eleverna lär sig på Nora...
Av alla tempereringsmetoder kan temperering med Mycryo vara en av de snabbaste. Det tar bara någ...
Hur mycket choklad behövs till att gjuta en pralinform i 1000-serien? Jag svarar oftast 400 g, m...
I ett hörn av vår trädgård växer Alice´s Dream, Buratino, Gargamel och en handfull andra to...
För en del är trillingnöterna lika viktiga som gran och tomte på julen. Den här varianten ä...
Tryffelpulver är ett enkelt och snyggt sätt att särskilja tryfflarnas olika smaksättningar. O...
Fluiditetstalet anger hur lättflytande chokladen är. Ju högre talet är desto mera kakaosmör ...
Vårlängtan är en pralin i tre lager med smak av rabarbercheesecake bestående av pate de fruit...