LEV.TID 1-2 DAGAR ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎FRAKT TILL DHL SERVICE POINT 59,-

Klubborna som ser ut som små miniglassar är helt veganska. Receptet kommer från boken Chokladikum.

12 + 6 st

FYLLNING
Ingredienser:
157 g Malmö Vegan mylk 52% eko
20 g mandelsmör
40 g caramel*
35 g iMat
*kan ersättas med kokossirap, agavesirap, glykossirap eller granskottsirap.

Arbetsbeskrivning:
Ställ en stålram 140×140 mm på ett bakplåtspapper.
Smält försiktigt ihop havrechokladen, kakaosmöret, mandelsmöret och caramel (eller sirap). Vispa i kall imat och jobba fyllningen tills den är homogen. Bred ut krämen i ramen.
Låt stelna två timmar i kylskåp. Stansa ut bitar, ca 3 cm i diameter med en rund utstickare eller litet pepparkaksmått. Stick en miniglasspinne i varje bit. Rulla kulor av ganachen som blir över och stick i pinnar. Låt stå i rumstemperatur över natten.

DOPPNING
Ingredienser:
100 g mörk choklad 50-60%
10 g kakaosmör
Hel mandel

Arbetsbeskrivning:
Finhacka mandeln i 2-3 mm små bitar.
Temperera chokladen med kakaosmöret. Rör i mandelkrosset. Doppa ”miniglassarna” i chokladen och lägg på ett bakplåtspapper att torka.

Titel

Till toppen