LEV.TID 1-2 DAGAR ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎FRAKT TILL DHL SERVICE POINT 59,-

Trots det anspråkslösa namnet är denna pralin gjord på lyxig couvertyr från Schweiz. I receptet finns förslag på fyllningar som är goda att kombinera med kladdkakesmaken.

120 g Carma Dark Bourbon 50 %
80 g Carma Milk Claire
20 g smör
60 g glykos eller honung
100 g vispgrädde laktosfri 36 %
1–2 krm salt

Väg upp grädden och saltet i en liten kastrull. Värm på låg värme tills saltet löst upp sig. Lägg ett korkunderlägg på vågen och väg upp resterande ingredienser i kastrullen.
Värm på låg värme under omrörning tills 80% av chokladen är smält. Ta kastrullen från plattan och vispa ganachen slät.
Kyl fyllningen i ett kallt vattenbad till 27–29°C. Spritsa genast i chokladskalen.

Tips!
Kombinera ganachen med en caramel med finhackade valnötter i.
Om pralinerna ska förtäras inom ett par dagar är limefluff en god smakkompis. Här kommer recept:

LIMEFLUFF
Läs gärna igenom instruktionen några gånger innan du börjar.

1 dl äggvita
340 g socker
150 g vatten
40 g glykos
50 g limejuice

Mät upp äggvitan i ett rostfritt mått och häll över till ett större, rostfritt vispkärl.
Koka socker, vatten och glykos till 150°C. Varmhåll undertiden citrusjuicen i en kastrull. När karamellen mäter 150°C hälls limesaften i. Ruska runt och värm en liten stund till (max 20 sek) för att förvissa dig om att allt är bra blandat.
Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att avstanna koket. Börja genast vispa äggvitan.
Häll i sockerlagen under ständig vispning så snart äggvitan börjar skumma (blir bubblig).
Vispa i 3–5 minuter eller tills du har ett bra marshmallow-skum.
Klart! Spritsa i chokladskal när skummet är max 29°C.

  • Carma Dark Bourbon 50% 1,5 kg

    Dark Bourbon 50% är en mörk välbalanserad couvertyr med tydliga toner av bourbon-vanilj.
    Dark Bourbon har bra fluiditet för skalgjutning.
    Naturligt skydd mot fat bloom tack vare tillsatt mjölkfett.

    335,-
  • Carma Milk Claire 33% 1,5 kg

    Milk Claire har utsetts till världens bästa mjölkchoklad av Accademia Maestri Pasticceri Italiani. Den tillverkas av utvald schweizisk mjölk och har karamelliga och lätt maltiga toner.

    375,-
  • Glykos 1 kg

    Glukossirap för konfektyrer och desserter. Förhindrar kristallisering. Tillverkad i Frankrike.

    125,-

Titel

Till toppen