LEV.TID 1-2 DAGAR ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎FRAKT TILL DHL SERVICE POINT 59,-

Swedish fika har blivit ett populärt tema till försommarens praliner. Den här syltgrottan som är helt vegansk smakar kakdeg och sommarbär.

Pralinform: 1 x CW1217

MÅLNING

Ingredienser:
1/2 tsk kalciumkarbonat
1 msk kakaosmör
2 krm rödbetspulver

Arbetsbeskrivning:
Smält kakaosmöret och blanda 1/2 tsk kalciumkarbonat med 1 tsk kakaosmör på bakmattan. Stänkmåla vita prickar i formen med en tandborste. Ett tips är att använda en tandborste till att blanda färgen och stänka med annan vars borstspets bara doppas i färg.
Blanda 2 krm rödbetspulver med 2 tsk smält kakaosmör på bakduken. Måla sylten ca 1 cm i diameter med bakänden av en ätpinne eller en pensel.

PRALINSKAL

Ingredienser:
230 g Malmö Vegan Vit 44 %

Arbetsbeskrivning:
Temperera chokladen och gjut skal.

SPRITSBAR PÂTE DE FRUITS MED JORDGUBB OCH LIME

Ingredienser:
130 g jordgubbsjuice
20 g limesaft
76 g strösocker
1,7 g agar agar

Arbetsbeskrivning:
Väg upp alla råvaror i en kastrull. Värm till 90 °C under ständig omrörning. Sjud sedan i 3 minuter. Kyl ned gelén genom att ställa kastrullen i ett kallt vattenbad. Efter 30 minuter mixas fyllningen slät i en hushållsmixer eller blender. Häll upp i spritspåse och fyll pralinskalen till 1/3. Förvara överbliven gelé i kylskåp.

Tips:
Jordgubbsjuicen kan ersättas med andra frukter och bär som lingon, svarta vinbär etcetera. Används sura bär som svarta vinbär så väg upp 150 g bärjuice. Används sötare bär som hallon så dosera enligt receptet det vill säga 130 g bärjuice/puré och 20 g citrusjuice.

KAKFYLLNING
Ingredienser:
60 g Malmö Vegan Vit 44 %
18 + 9 g iMat
15 g mandelsmör
1/2 krm kanel

Arbetsbeskrivning:
Väg upp alla ingredienser utom 9 g iMat i en kastrull. Värm på låg värme under omrörning med slickepott. Ta från spisplattan när 2/3 av chokladen smält. Låt stå någon minut. Rör tills all choklad smält. Häll de sista 9 g med iMat i kastrullen. Vispa fyllningen homogen med en ballong- eller såsvisp. Sänk ned kastrullen i ett kallt vattenbad. Kyl fyllningen under omrörning till 28 °C. Häll upp på spritspåse och fyll pralinskalen till 90 %. Locka nästa dag med tempererad choklad.

Till toppen