Chokladfackhandeln MARRON drivs av Nora Chokladskola AB. © 2022. Alla rättigheter reserverade.
LEV.TID 1-2 DAGAR ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎FRAKT TILL DHL SERVICE POINT 59,-

En av de enklaste fyllningarna att göra mjölkfri är nougat. Karamellisera nötter och mixa med choklad till en len kräm. Då den färdiga pralinémassan inte innehåller vatten blir hållbarheten 2-6 månader.

Receptet räcker till 3 formar i 1000-serien.

INGREDIENSER
150 g strösocker
20 g glykos
50 g vatten
175 g rostade hasselnötter (utan skal)
200 g Malmö mylk

ARBETSBESKRIVNING
Värm sockret, glykosen och vattnet till gyllenbrun färg i en stekpanna. Om sockret blir ojämnt färgat i slutet av koket går det bra att röra lite- i övrigt ska omrörning undvikas.

När massan erhållit önskad färg – ta genast bort kastrullen från värmen och rör ned hasselnötterna. Är du van vid att koka karamell så kan nötterna koka med en stund.

Bred ut massan på en silipatmatta att kallna.
Finhacka sedan i centimeterstora bitar.
Smält chokladen och rör i hasselnötskrosset.
Mixa till en kräm i en blender (kannmixer).

Om du har tillgång till en conch så knåda massan slät i den.
Tablera pralinémassan till 26-27°C på ett stenbord.
Spritsa i pralinskalen. Lämna 2 mm till locken.

  • Malmö Vegan mylk 52% eko 5 kg

    Vegansk ljus couvertyr med kokosmjöl istället för mjölk.

    1 395,-
  • Sale!

    Malmö Vegan mylk 52% eko 700 g

    Vegansk ljus couvertyr med kokosmjöl istället för mjölk.

    Något kort datum.

    175,-
  • Glykos 1 kg

    Glukossirap för konfektyrer och desserter. Förhindrar kristallisering. Tillverkad i Frankrike.

    95,-
  • Hasselnötter Piemonte IGP 250 g

    Rostade hasselnötter av mycket hög kvalitet från Piemonte i norra Italien.
    Certifikat:
    Ursprungscertifiering (IGP) av Mipaaf.

    125,-
  • Chokladikum

    Chokladikum är en ny samling med pralinrecept från Nora Chokladskola. Alla instruktioner i boken är klimatsmarta. Gör praliner av hantverkschoklad från nio olika svenska tillverkare, testa på växtfärgning eller framställ fikapraliner inspirerande av klassiska bakverk. Boken rymmer både enkla recept som inte kräver termometer eller pralinform och lite svårare tekniker. Pralinerna blir veganska samt alkoholfria och kan göras glutenfria.
    Ingela Svedbro har även skrivit Grundbok i pralintillverkning.

    325,-

Title

Go to Top