Chokladfackhandeln MARRON drivs av Nora Chokladskola AB. © 2022. Alla rättigheter reserverade.
LEV.TID 1-2 DAGAR ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎FRAKT TILL DHL SERVICE POINT 59,-

Rosmarinen med sin kraftfulla, aromatiska doft ger sting till den här kolan med brynt smör och kakao.

Pralinform: 1 x CW1417

MÅLNING OCH PRALINSKAL

Ingredienser:
2 tsk vit kakaofärg Chocolate World E171-fri
265 g Callebaut Malchoc Dark 53,9%
20 g kakaosmör

Arbetsbeskrivning:
Värm den vita färgen till 40°C i micron och kyl till 30°C i ett kallt vattenbad. Airbrusha eller fingermåla en av pralinernas hjärtbågar vita. Vid airbrushing rekommenderas att måla 2-3 lager.
Temperera chokladen med det ofärgade kakaosmöret och gjut pralinskal.

BRYNT SMÖRKOLA

Ingredienser:
70 g smör
166 g vispgrädde 36%
30 g vatten
80 g Sukrin Syrup Gold*
En rosmarinkvist, ca 8 cm
1 msk kakaopulver
*Sukrin Syrup Gold kommer in i sortimentet 31 januari

Arbetsbeskrivning:
Förbered ett kallt vattenbad.
Hetta upp smöret på medelvärme under vispning. Lägg i rosmarinkvisten och fortsätt bryna tills smöret är gyllenbrunt- då avstannas koket i det kalla vattenbadet. Lyft ur örten.
Väg upp grädden, vattnet och sirapen i smörkastrullen.
Värm på hög effekt tills det börjar koka. Sätt då en timer på 4 minuter och sänk till medelvärme. Koka under omrörning tills tiden gått ut.
Avstanna koket i ett kallt vattenbad. Vispa i kakaopulvret.
När kolan svalnat till 27-29°C spritsas den i pralinskalen. Spar 2 mm upp till kanten.
Ställ pralinformen i kylskåp i 30 minuter och därefter 20 minuter i rumstemperatur innan lockning med tempererad choklad.

Title

Go to Top