En penselmålad pralin fylld med karamelliserad vit choklad. De tunna linjerna är målade med en solfjäderpensel och de lite tjockare med en akvarellpensel. Den rostade, vita chokladen tillverkas av choklad som blivit över från andra projekt.
Pralinform: 1 x CW1217
MÅLNING OCH PRALINSKAL
Ingredienser:
1 gul färgblomma
1 blå färgblomma
2 tsk kakaosmör
200 g vit choklad
Arbetsbeskrivning:
Smält kakaosmör i en kopp i microvågsugnen. Lägg 1 tsk kakaosmör, 3/4 blå blomma och 1/4 gul blomma på en bakmatta. Värm med varmluftspistol tills färgen smälter. Jobba färgen slät med en tandborste eller brödpensel. Värm färgen med varmluftspistol när den stelnar. Doppa solfjäderpenseln i färg och måla streck i formen. Låt torka ett par minuter.
Blanda ljusgrönt på mattan av 3/4 gul blomma, 1/4 blå blomma och 1 tsk kakaosmör. Måla lite tjockare ränder med en akvarellpensel i formen. Låt färgen torka i 30 minuter. Gjut sedan skal i tempererad, vit choklad.
KARAMELLISERAD VIT CHOKLAD
Ingredienser:
130 g vit ”spillchoklad”
Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 120°C.
Strö ut chokladen i en ugnsfast form.
Värm chokladen i 15-20 minuter i ugnen eller tills den är gyllenbrun. Ta ut formen och vänd runt massan efter 10 minuter.
Rör den färdigrostade chokladen till en slät kräm.
GANACHE
Ingredienser:
45 gr grädde
115 g karamelliserad choklad
Havssalt
Gör så här:
Värm grädden till 70°C och låt svalna till 30-40°C. Blanda grädden med fingervarm, karamilliserad choklad. Vispa eller rör till en slät massa som smakas av med salt. Spritsa i chokladskalen när fyllningen mäter 27-29°C.
Locka nästa dag med tempererad choklad.