I denna basganache, med en hållbarhet på 45 dagar, används Vegan Block vilket är vegetabiliskt ”smör” som innehåller shea, kokosnöt, rapsolja och mandlar. Vispgrädden ersätts av Oatly imat som är gjord av rapsolja, havre och vatten. Båda produkter är fria från palmolja och härdat fett. Receptet är beräknat till en form i 1000-serien.
INGREDIENSER
120 g Callebaut NXT M_LK
10 g glykos
6 g invertsocker
25 g Vegan Block
25 g Oatly imat 13%
Om önskas: 1 tsk torkad krydda eller 20 g lakritssirap
ARBETSBESKRIVNING
Väg upp Oatly imat 13%, glykos och invertsocker i en liten kastrull.
Värm tills sockret löst upp sig.
Placera ett grytunderlägg mellan vågen och kastrullen.
Tillsätt till övriga ingredienser Vegan Block och chokladen.
Värm ganachen under omrörning på låg värme på spisen.
Lyft kastrullen från spisen när knappt 75% av chokladen och smöret smälts.
Vispa till en homogen massa.
Kyl i kallt vattenbad under omrörning till 27–29°C.
Spritsa omgående i chokladskal.
Hållbarhet min 45 dagar.