LEV.TID 1-2 DAGAR ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎FRAKT TILL DHL SERVICE POINT 59,-

Trots det anspråkslösa namnet är denna pralin gjord på lyxig couvertyr från Schweiz. I receptet finns förslag på fyllningar som är goda att kombinera med kladdkakesmaken.

120 g Carma Dark Bourbon 50 %
80 g Carma Milk Claire
20 g smör
60 g glykos eller honung
100 g vispgrädde laktosfri 36 %
1–2 krm salt

Väg upp grädden och saltet i en liten kastrull. Värm på låg värme tills saltet löst upp sig. Lägg ett korkunderlägg på vågen och väg upp resterande ingredienser i kastrullen.
Värm på låg värme under omrörning tills 80% av chokladen är smält. Ta kastrullen från plattan och vispa ganachen slät.
Kyl fyllningen i ett kallt vattenbad till 27–29°C. Spritsa genast i chokladskalen.

Tips!
Kombinera ganachen med en caramel med finhackade valnötter i.
Om pralinerna ska förtäras inom ett par dagar är limefluff en god smakkompis. Här kommer recept:

LIMEFLUFF
Läs gärna igenom instruktionen några gånger innan du börjar.

1 dl äggvita
340 g socker
150 g vatten
40 g glykos
50 g limejuice

Mät upp äggvitan i ett rostfritt mått och häll över till ett större, rostfritt vispkärl.
Koka socker, vatten och glykos till 150°C. Varmhåll undertiden citrusjuicen i en kastrull. När karamellen mäter 150°C hälls limesaften i. Ruska runt och värm en liten stund till (max 20 sek) för att förvissa dig om att allt är bra blandat.
Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att avstanna koket. Börja genast vispa äggvitan.
Häll i sockerlagen under ständig vispning så snart äggvitan börjar skumma (blir bubblig).
Vispa i 3–5 minuter eller tills du har ett bra marshmallow-skum.
Klart! Spritsa i chokladskal när skummet är max 29°C.

  • Sale!

    Carma Dark Bourbon 50% 1,5 kg KAMPANJ

    Dark Bourbon 50% är en mörk välbalanserad couvertyr med tydliga toner av bourbon-vanilj.
    Dark Bourbon har bra fluiditet för skalgjutning.
    Naturligt skydd mot fat bloom tack vare tillsatt mjölkfett.

    Det ursprungliga priset var: 595,-.Det nuvarande priset är: 476,-.
  • Sale!

    Carma Milk Claire 33% 1,5 kg KAMPANJ

    Milk Claire har utsetts till världens bästa mjölkchoklad av Accademia Maestri Pasticceri Italiani. Den tillverkas av utvald schweizisk mjölk och har karamelliga och lätt maltiga toner.

    Det ursprungliga priset var: 595,-.Det nuvarande priset är: 476,-.
  • Sale!

    Glykos 1 kg KORT DATUM

    Glukossirap (ett annat namn för glykos) för konfektyrer och desserter. Förhindrar kristallisering.

    Det ursprungliga priset var: 95,-.Det nuvarande priset är: 65,-.
Till toppen